Свързани новини

11.07.2012 12:06

Русия изпрати нови военни кораби към Сирия

Видян 2374 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кризата в Сирия навлиза в нова фаза. Специалният пратеник на ООН за арабската държава Кофи Анан усилено търси съдействието на Иран и Ирак за решаването на конфликта, докато Русия и Китай, силите, които поддържат режима на Башар Асад, не отстъпват от позициите си. Дори напротив – Русия изпрати шест военни кораби към сирийското пристанище Тартус, обяснявайки, че те ще доставят там гориво, вода и храна. Същевременно в Сирия армията продължава да обстрелва бунтовническите укрепления на север. Русия е изпратила военна флотилия от шест кораба, водена от разрушител, към сирийското пристанище Тартус, съобщи Интерфакс. "Адмирал Чабаненко" и три кораба са напуснали пристанището Североморск в Северния полярен кръг към Средиземно море, където ще се присъединят към руския патрулен кораб "Ярослав Мудри" и спомагателен плавателен съд, е казал за агенцията военен източник. Пътуването било съгласувано с плановете за военна готовност на руския Военноморски флот. Според Интерфакс източникът е заявил, че разгръщането "не е свързано с ескалиращата ситуация в Сирия. В Тартус корабите ще доставят гориво, вода и хранителни продукти", подчертал информаторът, допълвайки, че разгръщането в Средиземно море ще продължи до края на септември. 

Същевременно Кофи Анан търси подкрепата на Иран и Ирак за решаването на сирийския конфликт. Анан се срещна в Техеран с външния министър Али Акбар Салехи и Саид Джалили, секретар на Националния съвет за сигурност, които го уверили в пълната подкрепа на страната им за мирния му план. Анан коментира, че първостепенната цел в Сирия е да бъде спряно насилието и събрани оръжията, които са попаднали в лоши ръце. Той отказа да даде подробности за разговора си със сирийския президент Башар Асад, проведен в понеделник в Дамаск, но изрази оптимизъм, че нещата ще се развият в положителна посока. По-късно Анан пристигна в Ирак, където също ще търси подкрепа за плана си от местните политически и религиозни лидери.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще имате чувството, че ви отказват полагащото ви се

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще имате чувството, че ви отказват полагащото ви