От думите ѝ стана ясно, че е пострадал депутатът Георги Свиленски.

Свързани новини

12.12.2023 14:45

Бият депутати пред Паметника на съветската армия: Нинова

Видян 926 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В 13 часа започна протестът пред Паметника на съветската армия в центъра на София. Демонстрацията е организирана от БСП срещу демонтирането на фигури на монумента, чийто старт бе даден тази сутрин. Полицейското присъствие на място е засилено, а работата по демонтажа все още не е започнала.

Против демонтажа на паметника се обявява Иван Таков, лидер на градската организация на БСП:

"Виждаме поредното безумие на областния управител, на Столичната община и на цялата държава. Виждаме поредната битка с паметта и с културно-историческото наследство, не само на града, но и на България. За нас това, което се извършва тук, е абсолютно незаконно".

От едната страна на монумента са се събрали привърженици на демонтирането му. Сред тях е общинският съветник от ДБ Марта Георгиева:

"Много дълго чакано събитие - повече от 30 години. И в крайна сметка решението на Общинския съвет е точно по тези мотиви, че това е един недопустим монумент на окупаторите на България, под чийто ботуш българи са избивали българи...Всичко ще мине по реда си, няма връщане назад".

Депутати от БСП са бити пред Паметника на съветската армия. Това съобщи междувременно в парламента лидерът на социалистите Корнелия Нинова, предаде БНР.:

"В момента пред Паметника на съветската армия бият депутати. Мои депутати се намират в болница в момента със сцепени ръце и ние умуваме за единството на нацията и за това какво бъдеще чертаем на България. Сигурно всеки от вас има своя позиция за Паметника на съветската армия. Нашата е, че всеки паметник е частица от историята на България".

От думите ѝ стана ясно, че е пострадал депутатът Георги Свиленски.

Впоследствие стана ясно, че Свиленски е наранил ръката си, след като го е затиснала оградата около паметника:

"При отворена ограда, служител на Областната администрация агресивно връхлетя върху оградата, която ограда ме удари, нарани ръката ми - лека телесна повреда с прорезна рана и изкълчена ръка. Това са травмите, но това не е тежкият проблем. По-тежкият проблем е, че такива хора, които са на държавна служба, които трябва да защитават реда и държавата, в крайна сметка си позволяват агресивно поведение. Изключвам това, че това стана пред очите на полицията - на директорите, на комисарите, пред очите на заместник-областния управител", заяви Свиленски пред БНР.

Борислав Гуцанов от БСП заяви:

"Сутринта, преди около 2 часа стана, бяхме вътре след загражденията. Искахме да влезем, където представител на областна управа започна да блъска г-н Свиленски и прискрипа ръката му между тези заградителни съоръжения. Той отиде до болницата да му се направи снимка, от полицията отказаха да му окажат първа помощ. Той подаде жалба в 1-во РПУ, тъй като това беше пълно безобразие от страна на хората от областна администрация и още един младеж", който не стана ясно какъв е.


 


 Снимка: БНР, Протестиращи блокираха центъра на София заради Паметника на Съветската армия


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци