Георги Свиленски си сряза ръката при загражденията на паметника на Съветската армия

Свързани новини

12.12.2023 13:26

Георги Свиленски си сряза ръката при загражденията на паметника на Съветската армия

Видян 667 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски е пострадал при опит да премине загражденията, издигнати около паметника на Съветската армия в София, предаде БНТ.

Според Борислав Гуцанов от БСП служител на областната администрация е бутнал част от прегражданията, докато Свиленски се е опитал да премине зад тях и по този начин е срязана ръката му.



"При отворена ограда, служител на Областната администрация агресивно връхлетя върху оградата, която ограда ме удари, нарани ръката ми - лека телесна повреда с прорезна рана и изкълчена ръка. Това са травмите, но това не е тежкият проблем. По-тежкият проблем е, че такива хора, които са на държавна служба, които трябва да защитават реда и държавата, в крайна сметка си позволяват агресивно поведение. Изключвам това, че това стана пред очите на полицията - на директорите, на комисарите, пред очите на заместник-областния управител", заяви Свиленски пред БНР.

Рано тази сутрин започна демонтаж на част от скулптурите на монумента. Дейностите по премахването им се охраняват от полицията.

Демонтирането на скулпурите провокира гневната реакция на БСП, "Възраждане" и "Левицата". Градската организация на БСП организира протест срещу местенето на паметника.

    "Няма да позволим паметника да бъде преместен. Това поредно безумие, което продължава вече 30 години, на едни псевдополитици с неясни биографии, които искат да се борят с културно-историческото наследство на града, няма да го допуснем. Разбира се, предприели сме и всички необходими законови средства, с които да го спрем. Поискали сме от главния архитект на София по ЗДОИ, за да разберем дали имат разрешение за строеж, за да могат да правят каквото и да е по този паметник. Ако няма такова разрешение, тази дейност е незаконна и някой трябва да понесе отговорност за това, предполагам - областният управител", заяви Иван Таков, председател на градската организация на БСП в София.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей