Свързани новини

14.03.2018 16:43

Без антидот Скрипал щеше да е издъхнал на място, Лондон отказва да даде проба в нарушение на международната конвенция за хим.оръжието

Видян 4008 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според международната конвенция за химическите оръжия, страната, която обвинява друга, че ги е използвала, в срок от 10 дни трябва да предостави доказателства и да даде право на анализ и отговор по тях на другата държава. След като бъде получен отговорът, се събира комисията при ООН по химическите оръжия и тя решава случая.


По казуса с отравянето на бившия двоен агент Скрипал, разигран 1:1 по сценария на епизод от тв сериала Ответен удар, където дори се споменава митичният химикал Новичок, Лондон отказва да даде проба, поискана от Москва на веществото, което е причинило вреда за шпионина и дъщеря му, която пък е руска гражданка. Великобритания обаче изказа „високо вероятни” предположения, а американският президент Тръмп изрази мнение, че британските съмнения за Вашингтон играят ролята на доказателства.


Интересен казус обаче постави създателят на цитираното от премиера Мей, вместо първоначално обявения и произвеждан на Острова химикал, вещество, условно наречено Новичок. Според Вил Мирзаянов, който още след падането на СССР живее в САЩ, Скрипал щеше да бъде мъртъв, ако отровилият го не му е дал антидот в рамките на 10 до 15 мин. От атентата.


Санкциите, с които Лондон заплашваше, се оказа изгонването на 23 руски дипломати от Острова и заплахи за спирането на международния канал RT с център Русия. Ще се блокират и руски активи, което обаче се обмисляше от месеци и се очакваше да стане още веднага след Нова година и явно сега е намерен повод. Апели има и за бойкот на Световното първенство по футбол в Русия, за което Англия разчита на подкрепа от ЕС, с който е в развод.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема.