Свързани новини

14.03.2018 14:37

България с шанс за Световното

Видян 2160 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей призова страните от Европейския съюз и НАТО да бойкотират предстоящото световно първенство по футбол в Русия. Както е известно някои високопоставени британски политици (сред които пръв външния министър Борис Джонсън) вече открито призоваха за бойкот на Мондиала, след разразилия се шпионски скандал и опита за убийство на бившия двоен агент Сергей Скрипал. Мей вече заяви, че е "високо вероятно" Русия да стои зад покушението на Скрипал. Призивът за бойкот на най-големия футболен форум е подкрепен и от главния редактор на Билд. Част от британските таблоди (сред които в. Сън) обявиха, че Австралия, Полша и Япония също са готови да бойкотират световното първенство, заедно с Англия. Официални позиции от тях засега няма. Евентуален подобен сценарий би означавал, че ФИФА ще трябва да търси  отбори-заместници за започващия след три месеца  Мондиал. Съгласно правилниците на ФИФА, централата по свое усмотрение ще избере кои държави да заемат мястото на отказалите участие в първенството. Това би дало  шанс на България за първи път от 20 години да се класира на Световно по футбол, имайки предвид добрите позиции на президента на БФС – Борислав Михайлов в международните футболни структури.
В досегашната 88-годишна история на световните първенства по футбол никога не е имало случай на бойкот. 
Тук е важно да се уточни, че спирането от участие на футболния отбор на Англия е свързано с решение на независимата Футболна асоциация на Обединеното кралство. Тя вече заяви, че никой не се е обръщал към нея за нещо подобно и няма планове да се предприема толкова драстичен ход. Ако все пак се стигне, то страната най-вероятно ще бъде изключена от Световното през 2022 в Катар.  Освен това правилникът на ФИФА гласи, че при оттегляне до 30 дни преди световното дадената федерация дължи неустойка от най-малко 250 хиляди швейцарски франка. Ако отказването се случи по-малко от 30 дни преди началото на шампионата, глобата е минимум 500 хиляди швейцарски франка.  Загубите за британските рекламодатели и телевизии, платили за правата за излъчване на мачовете, ще са най-малкото в рамките на десетки милиони паунда и тези 50 000 британци вече закупили билети!
В същото време руската държавна телевизия обвини  обвини Великобритания, че отровила Скрипал като част от специална операция, целяща да провали домакинството на световното първенство. Според руското външно министерство Обединеното кралство  още не може да преживее, че е загубила битката за домакинство на най-големия футболен форум. Припомняме, че именно Англия и Русия бяха кандидати за домакин на Мондиала през тази година.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Българското футболно първенство е 30-о в света по сила

Българското футболно първенство е 30-о в света по сила

Българското футболно първенство (Първа ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне