Свързани новини

12.03.2018 15:23

Един агент води Литвиненко и новоотровения руснак в МИ5

Видян 2320 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна


Великобритания въвежда допълнителни санкции на 49 „лица с руска националност, замесени в корупция и незачитане на човешките права”, съобщи Дейли Телеграф ден, след като премиерът Тереза Мей обеща подобен ход. Според Дейли Телеграф обаче правителството й твърди, че това било подготвено от външния министър Джонсън и вътрешния Ръд още преди случая с неизясненото и до момента отравяне на бивш руски агент в Солсбъри.


Градът е известен като мястото, където се намира огромен британски завод за забранените в цял свят химически оръжия. Фабриката се простира на невероятните 28 кв.км. По данни на британската преса тя е извършила до момента над 750 опита, наричани „операции”, върху местното население. В това число с VH – веществото, с което бе убит братът на Ким Чен Ун, а и беше направена атаката срещу бившия руски агент Скрипаль.


На този фон руския Първи канал оповести интересно обстоятелство. След смъртта на изгнанника в Лондон Березовски, последвала сигурно случайно неговото писмо да бъде приет и върнат отново в Москва, неговият адвокат и 6 съдружници от проект на ексолигарха за голямо строителство, безследно изчезват или направо намират смъртта си при мистериозни обстоятелства. Това се отнася и за още един, по-известен случай – на също отровения бивш служител на Березовски – ексагентът на КГБ Литвиненко. Беше пуснат негов запис, в който той обяснява: „Казах на Борис, че вече ми плаща по-малко, отколкото на шофьора си, като ме принуждава да напусна. А той се зарадва, щял съвсем да икономиса от мен. Човек си взема в Лондон две луксозни проститутки за нощ за парите, колкото годишната ми заплата”. Възможно ли е, оставен без пари от благодетеля си, Литвиненко да се е обърнал за помощ към родината, англичаните да са научили това и да са разиграли отравянето му, както по-късно обърналият се към Москва Березовски сензационно е намерен обесен?


Интересно е да се знае, че водещият агент на Литвиненко от МИ5 е същият като на сега натровения Скрипаль – Пабло Милер.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп