Банков гигант нареди на служителите си да намалят употребата на алкохол

Свързани новини

12.02.2024 17:26

Банков гигант нареди на служителите си да намалят употребата на алкохол: Bloomberg

Видян 3126 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският банков гигант Citigroup е предупредил служителите си да пият по-малко алкохол по време на събития за клиенти след оплаквания от нарушаване на обществения ред, съобщи тази седмица агенция Bloomberg, като се позова на източници от компанията.

Според доклада анализаторите и управляващите директори в инвестиционното подразделение на банката са получавали напомняния от висшето ръководство "да имат предвид репутацията на фирмата" и да не прекаляват с алкохола, когато пият с клиенти.

В бележките обаче не се забранява консумацията на алкохол по време на събитията на банката, тъй като тя е обичайна практика в бизнес средите и има широко културно признание, твърдят източниците на вестника.

От Citigroup досега са отказали коментар.

Миналия месец мултинационалната компания обяви планове за съкращаване на до 20 000 работни места, след като отчете рязка тримесечна загуба от 1,8 млрд. долара за последните три месеца на 2023 г. - най-лошата от 15 години насам.


Съобщава се обаче, че инвестиционното банкиране ще бъде засегнато в по-малка степен, отколкото други подразделения. Според докладите преструктурирането ще доведе до съкращаването на 5000 работни места от банковия гигант преди края на първото тримесечие на тази година.


До 2026 г., когато съкращенията на персонала трябва да приключат, те могат да струват на най-голямата банкова институция до 1,8 млрд. долара под формата на разходи, свързани с обезщетения при напускане, но да доведат до годишни икономии от 2,5 млрд. долара, смятат от Citigroup.


Компанията очаква общият брой на служителите ѝ в крайна сметка да намалее до 180 000 души до 2026 г., като в началото на 2023 г. той ще достигне 240 000 души.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион