Денков каза, че е оптимист за това, че двете водещи парламентарни групи ще намерят начин да се разберат помежду си.

Свързани новини

26.06.2023 11:07

Ако процесите не вървят, ще си подам оставката: Премиерът Денков

Видян 1480 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Ако процесите не вървят, аз ще си подам оставката, както и голяма част от министрите, които влязоха в този Министерски съвет, за да си свършат работата, заяви премиерът Николай Денков на Първата годишна конференция на Съвета за икономически анализи.

Денков каза, че е оптимист за това, че двете водещи парламентарни групи ще намерят начин да се разберат помежду си.

Денков определи като "меко казано преувеличено" твърдението, че има назначения без съгласуване с ГЕРБ-СДС. Той изрази надежда, че заедно с "Продължаваме промяната - Демократична България" ще се намери подход за работа по законодателната програма и заяви, че следващата седмица ще бъде представена управленската програма на кабинета. На директен въпрос за съгласуването на назначенията, Денков отговори:


"Всички назначени заместник-министри, включително министри, са на базата на разговори и с консенсус. Така че твърдението, че няма техни зам.-министри, е меко казано преувеличено".


По отношение на разпоредените проверки след инцидента в оръжейния завод в Карнобат Денков намекна за потенциално влияние на "чужди разузнавателни служби".


"Знаете, че има информация, че може би са включени разузнавателни служби на чужди държави в тези процеси – ние трябва да имаме надеждни данни, за да си свършим работата. Така че отново ще се обърна към разследващите органи, към разузнавателните служби, за да кажат имат ли те някакви препоръки".


Помолен за коментар на ситуацията в Русия, министър-председателят предупреди, че у нас целенасочено се разпространява дезинформация с цел да се уплашат хората. Като пример посочи твърдението, че ще се изпращат българи в Украйна. Истината е, че у нас ще се подготвят украински медици, обясни Денков и назова политическа партия, която е част от дезинформацията:


"Например такава политическа сила е „Възраждане“, която открито през последните дни отправя призиви, включително от лидера, срещу демократичната система в България. Призиви за насилие, които минават доста зад границата на това, което е задала правовата система в България. Така че по-скоро трябва да помислим защо се разпространява тази дезинформация, защо има такива призиви".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни