Олаф Шолц

Свързани новини

10.10.2023 11:05

57% от германците искат нови избори и смяна на властта

Видян 663 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В началото на септември германският канцлер Олаф Шолц публикува в социалната мрежа "Екс" своя снимка в пиратски стил с черна превръзка за око и тъмночервени рани от дясната страна на лицето, след като претърпя инцидент по време на джогинг.

Повече от половината от жителите на Германия, на фона на неуспеха на управляващата коалиция, съставена от Социалдемократическата партия на Германия (ГСДП), Зелените и Свободната демократическа партия (СвДП), на регионалните избори в Бавария и Хесен, подкрепят нови избори на федерално ниво и прекратяване на управлението на сегашната коалиция, сочат резултатите от социологическо проучване, проведено от социологическия институт Инса по поръчка на вестник "Билд".

Резултатите показват, че гражданите на Германия масово се отвръщат от управляващите партии. По-конкретно, 57% от анкетираните искат предсрочно прекратяване на управлението на коалицията. По-малко от една трета (31%) искат федералното правителство да продължи работата си. Други 12 % не са предоставили информация.

Дори мнозинството от привържениците на СвДП (53%) подкрепят предсрочни избори - въпреки че тогава СвДП ще трябва да се притеснява за завръщането си в Бундестага. Рейтингът на популярност на либералите в момента е едва 6 %. На федералните избори през 2021 г. той достигаше 11,5 процента. От всички партии само избирателите на ГСДП (67%) и Зелените (75%) искат германското правителство да продължи работата си в този състав.

Най-голямо недоволство у гражданите предизвиква миграционната политика на германското правителство. Затова 59% от анкетираните биха искали да се промени курсът на политиката по този въпрос. Германците са недоволни и от жилищната политика (52%), енергийната политика, пенсионното и социалното осигуряване (по 49%). Не по-малко от 41% биха искали да променят курса на политиката в областта на опазването на климата.

Жителите на Германия са недоволни и от правителствения апарат, особено от министърката на вътрешните работи Нанси Фезер(ГСДП), която отговаря за миграцията. По-специално, 58% от анкетираните са против оставането на Фезер на нейния пост. Само 19% искат министърката да продължи да работи. Дори сред собствените си избиратели от ГСДП Фезер вече не се ползва с категорична подкрепа. Само 40 процента от привържениците на социалдемократите са за това вътрешната министърка да запази поста си, същият брой са против.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог