Гърция, част от която беше потопена след южното ни Черноморие още миналата седмица е взела помощи от 2,2 млрд. евро от ЕС, след като премиерът й настоятелно ги е поискал в Брюксел, а преди това кабинетът му е пратил списък

Свързани новини

18.09.2023 09:24

€2,2 млрд. за Гърция, ние не сме поискали от ЕС нищо за наводненията

Видян 2066 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гърция, част от която беше потопена след Царево и южното ни Черноморие, още миналата седмица е взела помощи от 2,2 млрд. евро от ЕС, след като премиерът й настоятелно ги е поискал в Брюксел, а преди това кабинетът му е пратил списък. Ние, както призна пред тв България он еър вицепремиерът и външен министър Габриел, не сме поискали помощ, каквато ни се полага.


Евродепутатите Искра Михайлова, бивш екоминистър, ДПС, и Андрей Ковачев, ГЕРБ, бяха категорични, че правителството спешно трябва да вземе своето, включително и за превенция от бъдещи бедствия. И в момента има налични пари от ЕС. Михайлова каза, че най-лесно е да се вземе от Плана за възстановяване, който „без друго не усвояваме”. Ковачев се съгласи, че пари могат да дойдат от този фонд, но също и от структурните, където има доста налични средства, които няма да можем да защитим с проекти и е редно да бъдат пренасочени за бедствията. 


Кирил Пламенов


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 18.09.2023 12:06

    Разпродажба! Уникален и компактен видео-рекордер със сензори за движение и удар, нощно виждане, цифрово увеличение и запис във формат Full HD 1080p. Той ще ви предпази на пътя само на половин цена:----- marketl.ink/carcam

  • 001 :) 18.09.2023 09:28

    България е богата държава, над тези неща е.. както каза преди години сталинка георгиева - справяте се и без помощ от ЕС!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци