Свързани новини

22.04.2015 17:52

Петър Чобанов: Няма доклад на ДАНС за КТБ

Видян 1556 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заседанието на комисията за КТБ вчера бе закрито и е нормално да не коментираме по този случай. Това заяви пред bTV бившият финансов министър Петър Чобанов, запитан за заседанието, на което мобилните телефони на депутатите бяха заключени в метални сейфове и бяха изслушани представители на ДАНС за банковата криза. След заседанието председателят на комисията Десислава Атанасова от ГЕРБ обвини бившия премиер Пламен Орешарски, че не е придвижил доклада за КТБ до парламента.


 


Обсъждахме вчера доколко докладът е бил внесен в НС, доколко е разгледан. По принцип в такива доклади, особено когато се разглеждат от широк кръг хора, няма конкретни имена. Няма думата криза никъде, такива доклади имат аналитичен характер, каза Чобанов.


 


Вероятно съм чел доклада като министър. Но няма доклад на ДАНС, който конкретно да е посветен на КТБ и там не се говори за кризи, а за рискове, посочи още ексминистърът.


 


Това, което се случи и при втората банка, бе атака срещу цялата система, отсече Чобанов. И допълни, че ликвидната подкрепа, одобрена от ЕС, се касаела за цялата банкова система, не само за втората банка. Но КТБ не отговаряла на условията, за да получи от тази подкрепа.


 


Трябва да следим конкретни показатели. Трябва да следим банки, които променят устава си в определена посока по отношение на конкретни кредити, които не са отпускани, а започнат да се отпускат, например. Ако се опитват да преоформят необслужвани в обслужвани кредити, така щото на пръв поглед да изглеждат добре и ако делегират на управителните съвети по-големи права, тези показатели трябва да се следят, посочи Чобанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

везни