Свързани новини

26.03.2015 12:13

Обвинения в НС за вдигане забраната за ГМО и шистовия газ

Видян 1634 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Грандиозен скандал избухна в Народното събрание заради Годишната работна програма на Народното събрание по въпросите на Европейския съюз, информира actualno.com. Тя е предложена от Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, чийто председател е депутатът от БДЦ (бивша „България без цензура”) Светлин Танчев.


От БСП и „Атака” твърдо се противопоставиха тази програма да мине ангро, без обсъждане на отделните точки в пленарна зала. Бившият външен министър Кристиан Вигенин предложи специално въпроса с Трансатлантическото търговско споразумение да мине през обсъждане в Народното събрание и да се уточни с детайли как да бъде защитен българският интерес. За същото призова лидерът на „Атака” Волен Сидеров, който определи ТТИП за американски диктат. Ето тук, в доклада, има една 30-та точица накрая, в която пише „Преглед на процеса за вземане на решение относно ГМО”. Тихичко ще вземем да вдигнем забраната за ГМО в България ли? А после и мораториума за проучване и добив на шистов газ чрез фракинг ли, нападна Сидеров. И определи влизането ни в ЕС само като геополитическа игра. ТТИП ще бъде приет, когато му дойде време, сигурен съм, подчерта националистът.


В отговор Светлин Танчев каза, че позицията на България за мораториума не се променя с документа, който предлага подопечната му комисия. Този документ не е финална версия, ще го променяме, като вземаме предвид предложенията и на другите комисии. Това е начинът да се отстояват нещата – през комисиите, с които заедно работи Комисията по европейските въпроси и контрол на еврофондовете, завърши Танчев.




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес е подходящ момент да изследвате подсъзнателния си ум

Днес е подходящ момент да изследвате подсъзнателния