Свързани новини

20.02.2011 16:03

На вниманието на Инспекцията по труда: Уникален произвол с работниците в Лабиринт

Видян 5866 пъти | Коментари 0
Гласували 5 рейтинг: 3.2000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Като учебник по нарушения на трудовите правила и норми изглежда практиката на известния магазин за мебели Лабиринт в Люлин, ако съдим по жалбите на негови бивши служители в специализирания сайт bgrabotodatel.com. Един от тях  пише: “Няма нищо общо с това , което ви казват на интервюто - заплащането намалява вместо да расте, работната среда е съставена от , и изцяло от хора от провинцията , които интригантстват , и те карат да се чувстваш виновен , че си софиянец. Не стига ,че заплащането е мизерно, ами и постоянно го орязват, без да ти дадат никакво обяснение . Ръководството е съставено от хора , които са се самозабравили и не знаят , че робовладелският строй отдавна е изчезнал. А като клиент не бих рискувал да закупя стока от там , тъй като тя се продава дефектна и е опасна за здравето на клиентите: като първо занимание ми беше наредено да залепвам бракувани стоки. Не съм придирчив към работата, не съм мързелив , но имам достойнство и не ме е срам , че съм софиянец”.
Друг твърди: “Преди да започна работа в магазин Лабиринт, прочетох форумите. Доста негативно мнение. Да обаче реших, че по тези сайтове пишат само недоволни и некадърни хора. И се престраших. Забравете за всички обещания,които сте получили на интервюто. Няма да изпадам в дребни подоробности относно заплащането (за което бях излъган), осигуровките на минимална работана заплата, роднинските взаимоотношения в цялата фирма,селянията (която е на ВИСОКО равнище) и др.”
Трето мнение: “ В Лабиринт работих 2 месеца като шофьор-доставчик. На интервюто ставаше въпрос за 600 лева на месец. След удръжките и всичко останало първия месец взех 230 лева (това за 30 дни шофиране от 8 до 22:30 + хамалогията по разтоварването). На втория месец ме глобиха, защото отказах в 22:30 да се върна десет километра до клиент, когото чаках 30 минути на посочения от самия него грешен адрес. За да не ме глобяват, започнах да чакам клиентите, независимо колко се бавят, за което аз излязох виновен, че транпортите се бавят. Между другото, отнесох още една глоба, защото в пътния лист на полето "товар" бях записал "Майката на шефа".


 



Етикети
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв