Братът на криптокралицата Ружа Игнатова Константин

Свързани новини

15.03.2024 14:31

Братът на Ружа е в София

Видян 1248 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Братът на криптокралицата Ружа Игнатова Константин излезе на свобода, след като излежа 34-месечната си присъда в затвор в Ню Йорк. Вече четвърти ден Игнатов е на свобода и харчи парите си.

На 13 март е бил забелязан на опашка пред Дирекция "Български документи за самоличност" в София, а днес, 15 март, бе забелязан край корпоративния офис на Българската Фондова Борса зад Съдебната палата.

Малката присъда на Игнатов е вследствие на споразумение с правителството, което сключи криптоизмамника преди време в замяна на разкриването на цялата схема OneCoin, която завлече стотици хиляди хора с над 4,4 милиарда долара.

Игнатов излезе късметлия, защото му бе предложена сделка от правителството в Америка през 2020 година и той веднага скочи й грабна офертата. Призна вината си и реши да съдейства на разследващите.

"Мога да обвинявам само себе си. Все още имам проблеми да се гледам в очите, да се гледам в огледалото. Последните пет години бяха много болезнен период в живота ми, но се радвам за уроците, които научих", казва Игнатов пред съдия Рамос от Южния окръжен съд на Ню Йорк, минути преди да помирише истинската свобода.

Съдът също така нареди на Игнатов, който сега е под двегодишен съдебен надзор, да предаде 118 000 долара, спечелени от схемата OneCoin. Това само по себе си означава, че американското правителство е позволило на измамника да запази милионите си.

От залавянето му през 2019 година до този момент Константин Игнатов е дал показания, които бяха ключови в осъждането на Марк Скот, който изигра значителна роля в измамата с OneCoin чрез пране на средства. Скот беше осъден на 10 години затвор през януари 2024 г. Също така на базата на показанията на Константин Игнатов бе закован и съдружникът на криптокралицата Себа.

Самият Игнатов беше арестуван през 2019 г. и се призна за виновен по обвинения в пране на пари и измама по-късно същата година. Игнатов е смятан за лидер на OneCoin, след като сестра му Ружа изчезна през 2017 година.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 15.03.2024 16:12

    Баси грозния мангал!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни