На 25 май 2023 г. ФБР обяви, че наградата за информация, водеща директно до ареста на десетте най-издирвани бегълци, сред които и Ружа Игнатова, се увеличи от до 100 000 долара на до 250 000 долара. В някои случаи потенциалната сума на наградата може да бъде по-висока.

Свързани новини

02.10.2023 10:30

Интерпол вече не издирва криптокралицата Ружа Игнатова

Видян 2054 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Криптокралицата Ружа Игнатова е свалена от списъка на издирваните лица от Интерпол, съобщи 24 часа. От адвокатската кантора ТФБ, която работи по случая й, потвърдиха новината пред медията и уточниха, че вече разполагат с решение, с което се преустановява търсенето от Интерпол на Ружа Игнатова. Оттам добавиха още, че "в момента работят и по свалянето й от бюлетина на ФБР".

Ружа Игнатова наема адвокат от кантората малко преди да изчезне. Криптокралицата се издирва от 2017 г., като за последно е видяна да се качва на самолет от България към Гърция. Игнатова се издирва за престъпна дейност, свързана с измами с търговска цел, прогресивно набиране на клиенти и пране на пари чрез създаване и разпространение на виртуална валута OneCoin. Пирамидата започва да действа през 2014 г. За 3 години по сметките на Игнатова постъпват около $4 млрд.


ФБР, което хвърли брат й в затвора, а той издаде висчик тайни за измамите на сестра си за милиарди, установило, че OneCoin на практика няма никаква стойност и никога не е била защитена от блокчейн технологията, използвана при криптовалутите. През цялата си над 100-годишна история ФБР е искало помощ от обществеността, за да открие издирваните престъпници – особено тези в списъка на десетте най-издирвани бегълци.

На 25 май 2023 г. ФБР обяви, че наградата за информация, водеща директно до ареста на десетте най-издирвани бегълци, сред които и Ружа Игнатова, се увеличи от до 100 000 долара на до 250 000 долара. В някои случаи потенциалната сума на наградата може да бъде по-висока.

Припомняме, че преди дни Софийският градски съд отмени европейските заповеди за арест на двама от обвиняемите по делото Нексо - Антони Тренчев и Коста Кънчев, които също са замесени в голяма крипто измамна схема според дела заведени в САЩ, UK  и страни от ЕС.Трябва да споменем, че Нексо е доказан спонсор със стотици хиляди левове в управляващата ППДБ, а депутати от формацията имат общи фирми с двамата разследвани и съдени по цял свят с отнети лицензи.

Пламен Валентинов


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

козирог