Свързани новини

05.06.2018 18:26

Слави реди евролисти със стари муцуни

Видян 5629 пъти | Коментари 6
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Слави Трифонов  продължава похода си към политиката с активна подготовка за изборите на Европейски парламент (ЕП). От свои източници 19’ научи, че Трифонов вече е отправил предложение за включване в неговата евролиста към някои до болка познати на публиката политици. Те сами споделят това с охота.


По всичко личи, че въпреки шума около кастинга на Дългия, листата му ще се състои от стари муцуни. Припомняме, че в началото на февруари т.г. Трифонов организира „кастинг за политици”, чиято основна идея беше намирането на нови лица. Тогава се явиха близо 4 хил. души от различни възрасти и професии. Не става ясно защо никой от тези кандидати не се очаква да попадне в иначе малобройната листа от 17 души (колкото са българките мандати в ЕП). А как се намират 240 за парламент? Хеле мажоритарни! За какво е бил необходим кастингът, ако Слави възнамерява да събере около себе си все същите стари политици? Първият и очевиден отговор е в търсенето на силен медиен отзвук, подобно на референдума, който също така потъна в забрава.


Година преди вота се активизира и Николай Бареков, който е друг политик, излязъл от лоното на телевизията. За да възвърне своята популярност евродепутатът и дългогодишен журналист се завръща в телевизионния ефир на Евроком.Неговата партия България без цензура вече официално е член на фамилията на консерваторите в ЕП. Те предвидливо приеха в алианса си движението на Бареков, за да могат да разчитат на евентуално разширяване на коалицията си след вота.


Не е ясно обаче към кое европейско семейство би се присъединил Трифонов и неговият политически проект при евентуално минаване на изборната бариера на евровота от около 6%.


От една страна вече има сигнали за сближаване между Слави и движението на проф. Божидар Димитров,  което носи силно изразен консервативен оттенък. Това би могло да означава, че Трифонов може да застане редом до Бареков в ЕП.


От друга страна, Трифонов не можа да убеди дали е провеждал ловна среща с премиера Бойко Борисов. Остава отворена възможността формацията на Слави да се присъедини към ЕНП, част от която са и евродепутатите на ГЕРБ. Предвид, че рейтингът на управляващите не е завиден, може да се предположи, че  чрез Трифонов Борисов  готви нова политическа конфигурация. Ако това е така. То предстоящите евроизбори ще бъдат само репетиция за парламентарните избори, където ще се гони мнозинство.


Въпреки всички досегашни закани, подготовката на Слави за евровота означава, че няма да има предсрочни избори тази година, а управляващите имат осигурено спокойствие.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Л.А. Коста 30.06.2019 14:08

    Току виж, още един меркантилен тарикат, освен Бареков, се промъкне в Евопарламента.

  • 005 Mario 30.06.2019 14:08

    Мирише ми, ме един кукувец от миналото е поканил Слави. Ако така ще я кара, по-добре да не влиза в играта.

  • 004 Пепи Василев 30.06.2019 14:08

    Дилов или Корумбашев имаш предвид?

  • 003 Mario 30.06.2019 14:08

    А не е ли все едно, но ми се струва, че ще да е евродепутата. Той нали посмени няколко партии, какво пречи още 1

  • 002 Пепи Василев 30.06.2019 14:08

    Мдаа, ама като гледам, с това БДЖ и тъпотиите с тировете май ще имаме парламентарни избори преди европейските май догодина. Бойко няма да удържи да получи рамото на Слави

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец