Принц Чарлз, Грейс Кели и лейди Даяна разговарят в Goldsmiths Hall. (Снимка: Anwar Hussein/ Getty Images)

Свързани новини

12.07.2022 09:27

Грейс Кели предупреждава принцеса Даяна, че кралският живот "става само по-лош"

Видян 9281 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Грейс Кели и Даяна Спенсър са две сравнително обикновени жени, които станаха кралски особи. На хартия историите им изглеждат като от приказка, но реалността им изглежда е била много по-зловеща. Всъщност Грейс Кели предупреждава принцеса Даяна за живота в кралското семейство по време на първата ѝ кралска разходка с принц Чарлз през 1981 г.
 
Преди да стане принцеса на Монако, Грейс Кели е известна актриса по време на златната ера на Холивуд. Запознава се с бъдещия си съпруг принц Рение Монакски по време на снимките на филма "Да хванеш крадец" през 1955 г. на Френската ривиера.


На 18 април 1956 г. Грейс Кели се омъжва за принц Рение на церемония, наречена "сватбата на века" (Звучи ли ви познато?) След като става принцеса на Монако, Грейс Кели се оттегля от актьорството.

 
Никой не знае със сигурност истината за брака на Грейс Кели и принц Рение, но има сведения, че връзката им е била напрегната. Много хора вярват, че принц Рение е принудил Кели да се пенсионира по-рано, тъй като тя не е имала планове да спре да играе, когато е била ангажирана. Твърди се, че принц Рение е имал три любовници в рамките на един месец след като се е оженил за Кели, което я е накарало да се чувства унизена и нещастна.
 
Двадесет и пет години след като Грейс Кели става кралска особа, друг външен човек прониква във вътрешния кръг на друга монархия. През март 1981 г. Грейс Кели се запознава с 19-годишната тогава Даяна Спенсър по време на музикален рецитал в Goldsmiths' Hall в Лондон, Англия. Това беше първата официална кралска разходка на Даяна и Чарлз след обявяването на годежа им.
 
Вечерта се оказва катастрофална за Даяна. За събитието тя носеше черна рокля Emanuel, която привлече вниманието на обществеността, тъй като британското кралско семейство обикновено запазва черните дрехи за погребения.
 
Пресата коментира и деколтето на роклята ѝ, като се чуди дали не е твърде открита за събитие, на което е присъствала и Грейс Кели. По-късно Даяна си спомня, че първоначално е смятала, че "черното е най-умният цвят, който можеш да имаш на 19-годишна възраст" След това тя отбелязва, че тази галавечер е била "ужасно събитие. Не знаех дали да изляза първа през вратата. Не знаех дали чантата ви трябва да бъде в лявата, а не в дясната ръка. Бях наистина ужасеня - по онова време всичко беше наред. "


Според Андрю Мортън, официалния биограф на Даяна, тя винаги се е възхищавала на Грейс Кели. Същата вечер, когато има възможност да се срещне с принцеса Грейс, Даяна отбелязва "колко прекрасна и спокойна беше тя, но под нея имаше мътна вода, видях това".

 
В хода на вечерта принцеса Грейс сякаш забеляза, че Даяна е разстроена. В края на краищата останалите гости все още открито обсъждаха черната рокля на Даяна. Затова принцеса Грейс отведе Даяна в тоалетната.
 
След като остават насаме, Даяна излива сърцето си пред Грейс Кели, разказвайки ѝ как се бори с публичността, чувството за изолация и страховете си за бъдещето. След като чува какво казва Даяна, Грейс Кели шеговито отговаря: "Не се притеснявай. Ще стане много по-лошо. "


За съжаление, както принцеса Даяна ще научи, кралският живот и задължения стават много по-лоши. Не помогна и фактът, че принц Чарлз имаше афера с Камила през цялото време, докато Даяна и Чарлз бяха женени.

 
Осемнадесет месеца след запознанството им принцеса Грейс умира в тежка автомобилна катастрофа, след като получава инсулт, докато шофира. Тя е само на 52 години, когато умира. Принцеса Даяна присъства на погребението на Грейс Кели, тъй като изпитва дълг на благодарност към жената, която е била толкова любезна с нея по време на първия ѝ травматичен публичен ангажимент. Принцеса Даяна изпитва и уникално чувство на съпричастност към Грейс Кели, тъй като тя също е влязла в кралското семейство отвън.
 
 (Снимка: Anwar Hussein/ Getty Images)
 
 
 
 
 
 
 
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец