Днес започваме с Грейс Кели, следват Лейди Ди и Людмила Живкова в следващите дни.
01/02

Свързани новини

06.07.2022 16:09

Убийствено катастрофираНите принцеси: Грейс

Видян 5186 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В 3 епизода ще ви представим 3 невероятни истории на катастрофи с принцеси, които и досега са легенди, които водят внезапно или след кратко време до тяхната смърт, но тя остава обвита в мистерия до днес. И в 3-те случая сагите са свързани и с годишнини. Днес започваме с Грейс Кели, следват Лейди Ди и Людмила Живкова в следващите дни.

Това лято стават 40 години от неизяснената и до днес смърт, причинена в катастрофа, на единствената холивудска суперзвезда, която става истинска принцеса. Тази съвременна приказка на носителката на Оскар Грейс Кели не е с щастлив финал. И тегне като буреносен облак над семейния дом на княжеската фамилия Грималди. Един дворец, който в реалността изглежда като излязъл от приказките.

И така, на 13 септември 1982 г. Грейс Кели и нейната дъщеря принцеса Стефани катастрофират. Инцидентът кара главния хирург на болницата в Монте Карло да коментира противоречивите комюникета по този повод, пуснати от двореца като ги нарече „боклук” и то пред авторитетния Ню Йорк Таймс. Според разследването на флагмана на американската преса публиката съзнателно е водена по грешен път за „природата на катастрофата и сериозността на нараняванията на принцеса Грейс”, както пише вестникът още преди смъртта й. Която по този начин предугажда.

Предугажда и още нещо – погрешната и подвеждаща информация, давана съзнателно от двореца, води до създаването на легенда за мистериозната смърт на носителката на Оскар. Публиката и до днес не вярва на официалните източници и смята, че някой не иска да разкаже цялата история такава, каквато всъщност е била.

Друг сериозен американски вестник – Чикаго Трибюн, също прави разследване, за да проучи в детайли поне наличните публично факти около катастрофата и смъртта на Грейс.

То установява, че принцесата и дъщеря й, тогава на 17, са се били отправили към гарата, откъдето е трябвало да вземат влака за Париж. Във френската столица Стефани тогава трябва да започне годината в ново училище – дата е 13 септември 1982 г.

Отваряме скоба в разследването на Чикаго Трибюн, за да се запитаме нещо, което би хрумнало на всеки, чел поне една кримка: защо съпругата на монарха на Монако и тяхната дъщеря са пътували сами, без шофьор и охрана. Не е тайна, че придружаването не е просто протокол за семействата на държавни глави, то е много важно от гледна точка на сигурността – в случая е било и фатално. Известно е, че и тогава, и сега Монако е страна, където живеят и оперират с огромни средства не само звездите от тениса и Формула 1, но също така и някои доста опасни хора – например оръжейни търговци, хазартни босове и друг рисков контингент, свързан с различни международни мафии, а италианската реч, която е най-често чувана в княжеството е допълнителен акцент в тази посока.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...