Вчера разказахме за мистериозната катастрофа с неизяснени и до днес обстоятелства, която убива само на 52-годишна възраст носителката на Оскар, за мнозина най-красивата актриса в цялата история на киното, а по съвместителство и принцеса на Монако – Грейс Кели.

Свързани новини

07.07.2022 09:39

Защо само $10 000 наследство останаха от милионите на Грейс Кели от Холивуд?

Видян 4917 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вчера разказахме за мистериозната катастрофа с неизяснени и до днес обстоятелства, която убива само на 52-годишна възраст носителката на Оскар, за мнозина най-красивата актриса в цялата история на киното, а по съвместителство и принцеса на Монако – Грейс Кели.


Още по-голямата тайна е как една жена, изкарала през живота си само от своята макар и 5-годишна кариера в Холивуд милиони, наследила други милиони от богатия си баща – общото й състояние следва да бъде поне 15 милиона долара, днешни 45 М в зелено, оставя на децата си наследство в нещастния за такава звезда размер от 10 000 тогавашни долара – нещо като 30 000 сегашни. И останалата от дядо й селска къщурка в дълбоката провинция на Ирландия.

Разследване на британския Channel 5, озаглавено Grace Kelly: The Missing Millions или Липсващите милиони на Грейс Кели, хвърля светлина как би следвало да са се развили нещата, за да може една световноизвестна милионерка да се окаже на практика разорена на смъртния си одър.

Което според нас поставя и въпроса да не би това да е възможна версия, ако някой е искал да посегне на живота й чрез инсцениране на катастрофа в отсъствието на нейния личен шофьор?

Грейс, дъщеря на заможно семейство от Филаделфия, започва кариерата си като успешна манекенка, като за месеци прави пари, които в днешна равностойност се равняват на днешни над четвърт милион долара.

На 23 тя вече е кинозвезда, след като партнира на Гари Купър в High Noon, а ако може да се вярва на тогавашната преса – двамата са нещо повече от колеги. Романи й се приписват с носителя на Оскар в годината, когато и тя печели най-желаната и най-престижната награда в киното – Марлон Брандо, и с други известни холивудски идоли.

Тя признава лично само за роман с Кларк Гейбъл: „А какво друго можех да направя, оставена сама насред Африка с него”?

Тя се представя отлично и успява на сключи 7-годишен договор с MGM за днешни над 2,5 млн. долара без бонусите. Отделно студиото я преотдава на други киногиганти, от което тя изкарва други около 1,5 милиона долара. С течение на кариерата си, само за 2-3 години тя успява да качи ставката си 6-кратно!

Супер красавицата с най-правилните черти в историята продължава и рекламната си кариера, за да представя бални рокли и скъпи бижута, за което също изкарва сериозни хонорари.

През 1955 г., когато е звезда на фестивала в Кан, среща монакския княз Рение и той й предлага женитба, тя е на върха на кариерата си и на цялата филмова индустрия.

Когато пристига обратно на Ривиерата за сватбата си с принца през април 1956 г., попитана какво ще стане с филмовата й кариера, тя отговаря: „Това ще го реши князът”.

Той я спира да играе, дори срещу рекордните хонорари, които продуценти и режисьори, дори самият класик Хичкок й предлагат, за да се върне в киното.

Освен, че губи милиони долари от оттеглянето си на върха на славата, тя е принудена да заплати близо 2 милиона долара – днешни 20 М в зелено, зестра на принц Рение. Която е на изплащане. Неясно до кога – дали не и чак до смъртта й.

Не е ясно дали обаче парите за това не идват от баща й и нейното богато семейство или пък тя сама е принудена да изпълни тежкия финансов ангажимент. Допълнителното затруднение идва от факта, че е възможно ролите и да са сменени, след като през 1960 г. почива нейният заможен баща Джак, който никак не е доволен, докато е модел и актриса, но е истински щастлив да види своето американско момиче, станало владетелка в истински европейски палат с 200 стаи. За което би дал всичко на света.

Във всеки случай, това е по-малко от половината пари, на които възлиза нейното състояние.

Въпросът е какъв е смисълът Грейс да има



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес се съсредоточете върху личните си проекти и амбиции


Днес се съсредоточете върху личните си проекти и