Завещанието на Даяна винаги е било от голям публичен интерес, но подробностите по него тепърва започват да излизат, като последните детайли научихме от знаменитото интервю на сина й Хари и съпругата му Меган пред прочутата американска тв водеща Опра Уинфри, след като подобно на принцесата, и те избягаха от кралското семейство

Свързани новини

09.07.2022 08:00

Ди със завещание 4 г. преди катастрофата, от $31,5М дава 25% на многото деца, на които е кръстница

Видян 10602 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Още през 1993 г., на 1 юни, веднага след развода с Чарлз, който явно е оценявала като заплаха за бъдещето си, само на 32 години, четири лета преди да загине в мистериозната катастрофа в Париж, която нищихме, принцеса Даяна подписва своята „последна воля и завещание”. При смъртта си на 30 август 1997 г. тя оставя 31,5 млн. долара, които са 57 367 800 долара днес. Измерено в паундове, тогавашните нейни 21 милиона днес са 40 725 300 лири (девалвацията е 93,93%, на практика двойна).

Те са изненадващо разделени. 75% остават за нейните двама синове Уилиам и Хари, но 25% трябва да бъдат равномерно раздадени на многото деца по цял свят, на които е кръстница, като в този дял влиза и оставеното на Пол Бътлър – нейния верен частен иконом и най-добър приятел.

Завещанието на Даяна винаги е било от голям публичен интерес, но подробностите по него тепърва започват да излизат, като последните детайли научихме от знаменитото интервю на сина й Хари и съпругата му Меган пред прочутата американска тв водеща Опра Уинфри, след като подобно на принцесата, и те избягаха от кралското семейство.

Хари тогава разкри, че е станало възможно да напусне двореца и да има пари да издържа себе си и своето младо семейство единствено и само поради парите – 13 милиона долара, без да се броят допълнителните съкровища като недвижимости, бижута и др., които е наследил от майка си.

Състоянието му е уредено чрез т.нар. Discretionary Fund, който трябва да бъде на разположение на двамата й синове и техните – бъдещи при смъртта й – семейства. Тя специално е уточнила в последната си воля, че съпругите на нейните момчета – сега това са Кейт Мидълтън и Меган Маркъл, имат „учредено право да приемат и да използват средства от този фонд”. Така тя е осигурила и внуците си, в случай, че семействата на принцовете не потръгнат.   

В деня след написването на завещанието, Даяна създава допълнителен документ, наречен the Letter of Wishes, или Писмото на желанията, с който възлага разпределението на нейната уникална колекция от прескъпи бижута. Отново 75% отиват за Уилиам и Хари, а останалите 25% са предназначени за децата, на които е била кръстница – много от тях супер бедни и от чужбина, срещнати по време на нейните многобройни благотворителни мисии.

Специално е упоменато и как недвижимата й собственост се разпределя между момчетата. Условието на майка им е тя да не им бъде достъпна за сделки, преди да навършат 25 години всеки.

За съжаление, след смъртта на Даяна завещанието е оспорено от майка й и сестра й, които вадят версия, наречена The Arrangement – редакция от 1996 г. – по същото време, когато Даяна, както вчера писахме, споделя опасността да бъде убита. Според нея е отложена датата за влизане на Уилиам и Хари във владение на полагащото им се, като то е преместено до навършването на 30 години на всеки от принцовете. От документа се разбира, че тогава собствеността е оценена на 10 милиона паунда, което са днени 20 милиона паунда.  The Arrangement преразпределя и оставеното за 17-те деца, на които


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови