Свързани новини

11.07.2020 13:34

Цветанов очаква ГЕРБ да изгубят повече от половината си гласове на следващите избори

Видян 1504 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   На следващите избори ГЕРБ ще загубят повече от половината си избиратели, прогнозира днес пред БНТ бившият заместник-председател на партията Цветан Цветанов. Според него при 1.14 млн. гласували за управляващата партия през 2017 години, догодина подкрепата си за нея ще дадат не повече от 600 хиляди.

Загубата на гласове Цветанов си обяснява с поведението на управляващите, включително и по казуса "Росенец" . "Кметът на Бургас, общинските съветници, без които не могат да се вземат важни решения, провокираха това, което се случва днес", каза той по тази тема, предаде Дневник.

За него дошлите вчера хора да подкрепят управлението са били организирани. Докато митингът пред президентството е бил спонтанен. Цветанов отбеляза, че протестът е против статуквото и в подкрепа на президентската институция, а не персонално на Румен Радев.

Според него в момента има обединение на всички срещу ГЕРБ. Цветанов смята, че сред симпатизантите на ГЕРБ в страната има страх. Той имал много обаждания от членове на партията, които се готвят да напуснат заради институционалната криза, създадена от управляващите.

Миналата пролет - след скандала с луксозния апартамент в столичния квартал "Изток", купен на по-ниски от пазарните цени, Цветанов беше принуден да напусне зам.-председателското място в ГЕРБ и лидерското в парламентарната група, но остана редови член на партията. През юни тази година той напусна и партията.
Цветанов се готви да учреди своя партия през септември.

Днес Цветанов благодари на всички, които са участвали "в сценария апартаменгейт". "Това беше една добра форма и повод да бъда отстранен", уточни бившият втори в ГЕРБ. А благодарностите си той обясни с това, че днес е нямало да се чувства комфортно в ГЕРБ, защото партията е избягала от ценностите си.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей