Полицията се подготвя за пристигането на полския президент Анджей Дуда в четвъртък в градчето Воджов. (Artur Widak/Anadolu Agency/Getty Images)

Свързани новини

18.11.2022 10:42

Полша ще започне бързо разследване на инцидента с ракетата

Видян 742 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полша ще пристъпи бързо към разследването на ракетата, която падна върху село Пржеводов във вторник, каза полско официално лице пред CNN.


Говорителят на полското министерство на външните работи Лукаш Ясина заяви, че Полша продължава разследването на инцидента, и добави, че властите очакват да получат резултатите през следващите няколко дни.

Ясина заяви, че на украинските експерти също ще бъде разрешен достъп до обекта, като подчерта, че първо трябва да се постигнат "някои правни договорености, за да се създаде добро пространство за тяхната експертиза".


По-рано в четвъртък полският президент Анджей Дуда заяви, че на украинските следователи ще бъде позволено да наблюдават разследването, "но когато става въпрос за участие в производството и за достъп до документи и информация, това изисква специфични договорни основания, специфични основания в областта на международното право и международните споразумения"

Ясина, който разказва пред CNN, че е от района, където е избухнала ракетата, казва, че настроението сред приятелите и съседите му е "много тъжно"
"Руската заплаха е пряка не само за Украйна, но и за Полша и други европейски държави. Тази война е насочена срещу всички нас, срещу нашите ценности, срещу Европа, срещу нашия стил на живот", добави той.


 На снимката: Полицията се подготвя за пристигането на полския президент Анджей Дуда в четвъртък в градчето Воджов. (Artur Widak/Anadolu Agency/Getty Images)



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,