В сряда Дуда заяви, че ракетата, която се е приземила в Полша във вторник, е "вероятно инцидент" от украинска страна при прехващане на пристигащи руски ракети.

Свързани новини

16.11.2022 13:54

Дуда: Няма никакви признаци, че това е било умишлено нападение срещу Полша

Видян 851 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полският президент Анджей Дуда заяви, че няма "никакви индикации", че ракетата, която падна в Полша във вторник, е била "умишлена атака" срещу страната.

"Няма индикации, че това е било умишлено нападение срещу Полша. Най-вероятно става дума за ракета С-300, произведена в Русия. До момента нямаме доказателства, че това е била ракета, изстреляна от руска страна", написа той в сряда в Туитър.

Той добави, че има "много индикации", че става дума за украинска ракета за противовъздушна отбрана, която "за съжаление е паднала на полска територия".


В сряда Дуда заяви, че ракетата, която се е приземила в Полша във вторник, е "вероятно инцидент" от украинска страна при прехващане на пристигащи руски ракети.

"Има голяма вероятност" една от украинските ракети за противовъздушна отбрана да е паднала на територията на Полша, каза той на пресконференция.


Приземяването на ракетата в Източна Полша, близо до границата с Украйна, бе първият случай, в който страна от НАТО бе пряко засегната по време на конфликта. Не е известно кой е изстрелял ракетата, нито откъде точно, макар че по първоначални оценки на САЩ тя е била изстреляна от Украйна.


 
Полският президент Анджей Дуда говори по време на пресконференция в централата на Бюрото за национална сигурност във Варшава, Полша, на 16 ноември (Pawel Supern/EPA-EFE/Shutterstock




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева