Фрагментите от ракетите, чиито снимки бяха публикувани от полските медии на мястото на инцидента, "нямат нищо общо с руските оръжия", заявиха от руското министерство на отбраната. Русия не е нанасяла удари в района на границата на Украйна с Полша, допълват военните.

Свързани новини

15.11.2022 22:11

Ракети паднаха в Полша, Москва отрича да са нейни, Пентагонът проучва въпроса

Видян 3387 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия не е нанасяла удари по цели в близост до полско-украинската граница, съобщи Министерството на отбраната в Москва във вторник, след като бе съобщено, че ракета, за която се смята, че е руска, е поразила село Пжеводов и е убила двама цивилни.

Фрагментите от ракетите, чиито снимки бяха публикувани от полските медии на мястото на инцидента, "нямат нищо общо с руските оръжия", заявиха от руското министерство на отбраната. Русия не е нанасяла удари в района на границата на Украйна с Полша, допълват военните.

Американските военни "знаят" за съобщенията за руски ракети, за които се твърди, че са ударили полска територия и са убили двама души, но не разполагат с доказателства, които да ги потвърдят, заяви във вторник пред репортери говорителят на Пентагона бригаден генерал от ВВС Патрик Райдър.

"Мога да ви кажа, че в момента нямаме никаква информация, която да потвърждава тези съобщения, и проучваме въпроса допълнително", заяви Райдър, като обеща да предостави актуална информация за ситуацията, когато САЩ бъдат по-добре информирани за инцидента.

Когато журналисти настояха пред него за по-ранен доклад на АП, в който се цитираше служител на американското разузнаване и се твърдеше, че руски ракети са ударили Полша, Райдър отново настоя, че Пентагонът не разполага с "информация, която да потвърждава" подобни съобщения, но "проучва въпроса".

Коментарите му дойдоха в момент, когато полското правителство свика извънредно заседание, за да обсъди инцидента, при който бяха убити най-малко двама души в полския град Пжеводов в Люблинската област, недалеч от границата с Украйна. Някои медии твърдят, че взривът, който е засегнал сушилня за зърно, е бил причинен от удар на "заблудена ракета".

Полските власти не потвърдиха тези съобщения, а говорителят на правителството Пьотр Мюлер призова медиите и обществеността "да не публикуват непотвърдена информация".


Украинският президент Зеленский заяви, че руски ракети са ударили Полша във вторник в ежедневното си обръщение, като каза, че "терорът не се ограничава до нашите национални граници".


До момента полските власти не са потвърдили съобщенията за паднали руски ракети на тяхна територия, съобщава CNN.

Инцидентът се случи в рамките на мащабна ракетна атака, която Русия предприе срещу Украйна. Украинският министър на енергетиката Герман Галушенко нарече това "най-масовият обстрел на енергийната система на Украйна от началото на войната" По-рано президентът Владимир Зеленски заяви, че по Украйна са били изстреляни най-малко 85 ракети.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!