Свързани новини

03.12.2020 15:51

Планът от 2006 г. си е ОК, защо ни е новият: Проф.д-р Ив. Чалъков

Видян 3804 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националният план за борба с епидемиите, който правителството не спазва от самото начало на коронакризата и от основаването на лишения от правно основание Национален оперативен щаб - тема, по която 19 минути писа многократно от март насам, въпреки указаните в задължителния документ изрично органи и лица, които да влизат в тях, ще бъде заменен от нов, върху който коремните хирурзи - неспециалисти по вирусите и инфекциите, Ангелов и Мутафчийски 9 месеца се пънали да напишат. Известният специалист по уши, нос, гърло от ИСУЛ и един от подписалите световната експертна декларация, заедно със светила от Харвард, Оксфорд, Станфорд проф.д-р Иван Чалъков коментира актуалната тема в предаването на Люба Кулезич по Евроком. Той е категоричен, че планът, който имаме от 2006 г. за борба с епидемиите е напълно подходящ и професионален и нямаме нужда от нов - неадекватен и непрофесионален.


Експертът е категоричен, също като италианската си колега проф.д-р Мария Рита Джизмондо и други световноизвестни специалисти във вирусологията, че общите карантини като актуалния локдаун у нас, само удължават срока на епидемиите, а правилната стъпка е защита само на рискови групи - в случая с ковид - на възрастните хора над 80 г. Професор Чалъков припомни, че 90% от заразените с К19 са безсимптомни.


Всички тези професори са категорични, че няма първа и втора вълна, а има естествено развитие на вируса. "Има само втора вЪлна, която се стриже от български народ уж по тоя повод", пошегува се лекарят.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 03.12.2020 16:55

    Гъзоближещите мекерета от така наречения щаб заслужават да им се резнат манерките! Колкото по-некомпетентен и некадърен е един човек толкова по-голям подлизурко и нагаждач е. Като коремни хирурзи също ще са също пълни нули...

  • 001 Anonimen 03.12.2020 16:31

    Как защо, за да уреди подлоги и лакеи за да се оправдава за безумните и лишени от всякаква логика решения. Глупавият не се съобразява с решения взети от компетентни и отговорни хора, мисли си, че всичко започва от него....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец