Свързани новини

03.12.2020 11:52

Ние предложихме да бъде приет Националният план: БСП

Видян 1797 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


За пореден път БСП обяви, че всичко, което е полезно за България и всички български граждани, ще бъде подкрепено от столетната партия.
По повод този повод и по конкретния повод с приемането на Националния план за справяне с пандемията народният представител от парламентарната група на “БСП за България“ доц. Георги Йорданов заяви: „Ние предложихме да бъде приет този план, защото всички сме свидетели на лутането на държавната и здравната администрация за предприемането на достатъчно адекватни мерки за справяне с пандемията от ковид. Той ще направи предвидими действията на държавната администрация, както и ще помогне всеки да понесе своите отговорности. В този аспект на нещата не можем да бъдем недоволни“.
В ефира на БНР социалистът припомни и за плана, съществуващ от 2006 г., актуализиран през 2017 г., като направи бележка, че някои институции вече не съществуват в това разписание.   
На въпроса защо предложението на БСП беше отхвърлено, Йорданов отговори: „Проблемът е с носенето на отговорност. В плана се предвижда национален щаб, който да се оглавява от съответния ресорен вицепремиер. В него участват представители на ниво зам.-министри на всичките министерства, тоест когато този щаб предприеме една мярка, тя се съгласува в съответните министерства и продължава за изпълнение “надолу“, обясни Георги Йорданов.
По думите му досега сме имали един национален щаб, чиито решения е трябвало да бъдат препоръки към здравния министър, който ги издавал във вид на заповеди от свое име.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а