“За сблъсъка с агресията и грубостта трудно се говори”,  заяви на страницата си във Фейсбук пиарът Велислава Кръстева в коментар за казуса с надрасканата врата в Народния театър “Иван Вазов” в София.

Свързани новини

14.11.2022 09:25

Няма да се счупя: Велислава Кръстева

Видян 1732 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“За сблъсъка с агресията и грубостта трудно се говори”,  заяви на страницата си във Фейсбук пиарът Велислава Кръстева в коментар за казуса с надрасканата врата в Народния театър “Иван Вазов” в София.


Напомняме, че преди дни тя завари входа на кабинета си с надпис "Връзки с обществеността на Ахмед Доган" и "Изчезвай", а табелката с името й се оказа изкъртена. За това отговорност пое режисьорът от театъра Александър Морфов и заяви, че е готов да понесе последствията.


Служебният министър на културата Велислав Минеков вече заяви, че ще помоли ръководството на Народния да бъде сменено и "да бъдат подбрани професионалисти, а не политически активисти".


Ето какво пише сега самата Кръстева:


“Питат ме приятели, журналисти, журналисти-приятели защо мълча. Изговориха се тонове думи. Изписаха се.


От едната страна, малко като Каравелов “у нас не бият”, от друга страна, ако и аз съм поредната, която премълчи – насилието става норма.
“Изчезвай” гърми в съзнанието ми вече втора седмица.


Случилото се с мен обиколи социалните медии и медиите въобще. Както за всичко у нас, всеки си има мнение. И това й е хубавото на демокрацията. На същата тази, дето й отбелязахме 33 години тези дни. Тези, с по-дългата историческа памет си спомняме онези дни, онези площади, онези надежди. Със смесени чувства.


Защото издрасканото с ярост “изчезвай” заличава сякаш надеждата, че сме си научили уроците по толерантност, по демокрация, по заедност.
 
“Изчезвай”

Печелила съм битки и съм губила. И съм падала и съм ставала. Но винаги в открит бой. Очи в очи.
В тази история очи няма. Или са скрити зад тъмни очила, или “бунтарски” къртят и дращят в малките часове на нощта. С правописни грешки.
И с огромната претенция за някаква своя малка правдица.
Че кой си ти, самопровъзгласил се за борец срещу една жена!? Кой ти дава право да нахлуваш и да дращиш. И после да се опитваш да размениш местата на жертва и насилник.

И защо?
 
Кой си ти, който организираш публичен линч? Извършваш опит за гражданско убийство? Някакво средновековно аутодафе? Клеймиш и се гавриш с някого, с когото просто не си съгласен, не го приемаш, и искаш да го изчезнеш!?


За да получиш какво, което още не си получил? За да изчегърташ демоните си в мое лице? За да доведеш до органическа несъвместимост този иначе чудесен екип?
За да унизиш, накърниш, за да унищожиш. Ако това е житейска философия, много жалко.
...”среднощен бунтар” - не. Насилник.


Трудно се говори за насилието, но аз ще продължа още малко тук. За останалото си има съответното място и, слава Богу, ред и закон.
Не, не се чувствам ОК. Никак даже.
Но, тъй като ми е гласувано доверие от човека, заради когото поех тази задача, няма да отстъпя. Няма да се счупя.


Заради децата си, които се тревожат и близките, които ме обичат такава, каквато съм. Извинете за всичко това, което се случва.
Заради всички жени, които ме подкрепиха и приемат всичко това с огромна тревога. Коя ще е следващата?


Заради всички колеги и приятели журналисти, артисти и режисьори, прекрасният ни екип в НТ и топлото им отношение, заради всички, които ми се обадиха с подкрепата си. Всички, всички.
И заради тези, които се упражняват неуморно върху името ми в тези две седмици. Прости им, Господи, те не знаят какво правят. Защото днес съм аз, а утре?”.


 


Радостина Тонева


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 15.11.2022 13:14

    Интересно е, че в Афера бг и Гласове не допускат коментари, различни от правата линия, която следват Явор Дачков и Веселина Томова, защитаващи Велислава Кръстева. А тя е чисто и просто един парашутист там. Народниит театър няма никаква нужда от ПР, защото пиар му е Програмата.

  • 002 Средностатистическа пийпълометрична бройка 14.11.2022 22:24

    Гаменско мутренския език залива медииното пространство: Без мен ще СЧУПАТ държавата, няма да се счупя, оправям ги с двеста, "яко", "страхотно", "невероятно", "най-важното е да се ЗАБАВЛЯВАМЕ!" Удавиха ни с простотии и англоцизми, съсипяха хубавия ни уникален БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!

  • 001 Anonimen 14.11.2022 11:48

    Самочувствието и наглостта на Кръстева е придобито през дългите години пребиваване в ДПС, защото всички там си мислят, че имат последната дума за всичко и са изключително нагли. Кръстева да проумее, че Народния театър не е ДПС и изобщо какво прави там и кой я е назначил?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци