Отворено писмо от Александър Морфов
до всички, които се интересуват

Свързани новини

10.11.2022 10:53

Аз съм известен извършител: Морфов*

Видян 2482 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През последните дни режисьорът Александър Морфов, когото новото ръководство на Народния театър върна в него, вилнее из 115-годишната сграда и из медиите, защото не одобрявал появата на заместник-директора и пиар на трупата Велислава Кръстева до Ахмед Доган в изборния ден на 2 октомври. Защо повече от месец по-късно аркашката се е сетила за това? Не е ясно, но едва ли е случайно – Морфов е използвал и други интересни политически моменти за вдигане на имиджа си. Ето и полемиката – писмото на Морфов от тази седмица, последвало писмото до него на Явор Дачков.



Отворено писмо от Александър Морфов
до всички, които се интересуват


Уважаеми приятели, колеги, журналисти, жълти драскачи, лъжци и политици, искам да внеса малко информация за случилото се в Народен театър „Иван Вазов“ на 29.10.2022 г.


В Народния театър се води разследване срещу неизвестен извършител за надраскана врата и изкъртена табелка! Аз съм известен извършител и не съм се крил. Каква е причината?


Много моля да изгледате видеоматериала по-долу от 2.10. 2022 г.: (Тук е пуснал видео от изборния ден - б.р).


Както става ясно, тази жена, която следва Почетния председател на ДПС Ахмед Доган, е Велислава Кръстева – зам.-директор!!! и пиaр на Народен театър „Иван Вазов“. В качеството си на такава тя представлява не себе си, а Институцията Народен театър, респективно мен, артистите и всички служители на Народния театър. Това, което тя демонстрира, е откровена политическа пропаганда!


След като изгледах това видео, незабавно уведомих директора на Народния театър г-н Васил Василев и споделих възмущението си, но той игнорира всички мои опити да обсъдим случилото се. Стана ясно, че той упорито избягва да предприеме каквото и да било срещу бившата си колежка от времето на кабинета „Орешарски“.


Не се научих да мълча през всичките години и не се страхувам. Аз съм свободен, защото не завися от никого! Три пъти съм си подавал оставката и съм напускал театъра поради несъгласие с управлението му! Моите убеждения са в моите постановки!
Не съм съгласен с политически назначения на лица, които смятат, че са недосегаеми и всичко им е позволено!


Изразих своето негодувание по мой си начин, за което съм готов да си понеса последствията.


И накрая: никой няма право да ме обвинява в етническа нетърпимост! В моите постановки са участвали българи, македонци, албанци, турци, роми, иранци, сърби, французи, украинци, руснаци, евреи, румънци, шведи, американци, китайци, латвийци… и още други!


АЗ НЯМАМ ЕТНИЧЕСКА НЕТЪРПИМОСТ, АЗ ИМАМ НЕИСТОВА НЕТЪРПИМОСТ КЪМ ХОРА БЕЗ МОРАЛ!!!

*Напомняме, че предишният директор на Народния театър Мариус Донкин, изпълнител на ролята на Симеон Велики, беше говорител на ДПС и неговото обединение ОНС, с което влезе в парламента 1997-2001 г. и в което участваше  също като лице Симеон Втори


 


Радостина Тонева


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 отворете си очите и ушите 11.11.2022 15:04

    Мястото на Кръстева не е в Народния театър. Дълги години тя чинно пазеше ДПС ръководителите от въпросите на журналистите и им нашепваше как да отговарят на случайно проуснат неудобен въпрос. Емблемата ДПС на челото на Кръстева не е добра атестация и тя трябва да знае това

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако