Свързани новини

19.08.2021 16:20

Гешев се появи в парламента и поиска да не бъде викан повече (Видео)

Видян 3878 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 3.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният прокурор Иван Гешев ще сезира Конституционния съд (КС) с искане той да обяви за противоконституционна разпоредбата от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, която позволява викането му на изслушване в правната комисия, предаде Свободна Европа.


Това заяви самият Гешев пред членовете на комисията, след като в четвъртък се отзова на тяхната покана отпреди ден. В нея се посочваше, че изслушането му е по повод случаите на полицейско насилие по време на миналогодишните протести и развоя на образуваните по тях разследвания.


Главният прокурор беше поканен и на заседание на временната комисия за проверка на данните за полицейско насилие незаконно подслушване спрямо протестиращи, председателствана от Николай Хаджигенов. Прокуратурата обаче отговори на покана с прессъобщение, от което стана ясно, че според Гешев е противоконституционно и явяването му в комисията, и предоставянето на данни от конкретни досъдебни производства.


По повод поканата му от правна комисия, която беше отправена след отказа му да се яви пред членовете на комисията на Хаджигенов, от пресцентъра на прокуратурата обясниха в сряда пред „Дневник“, че в четвъртък гланият прокурор е в планиран отпуск.


Въпреки това ден по-късно той се появи минути преди заседанието на правната комисия в Народното събрание, придружаван от заместничките си Даниела Машева и Красимира Филипова, както и от говорителката си Сийка Милева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 ПЕНСИОНЕР 20.08.2021 19:43

    Ако това е работата на Главния Прокурор,считам че България няма нужда от тази длъжност.

  • 003 Anonimen 19.08.2021 21:32

    Кога гонеше айдуците , къде грабеха баби бехте доволни ! Сега го плюете , новите жадни за власт , Мая,Хаджигенов ,Бабикян с ковчезите и други боклуци където сега ламтат да седнат на някой стол министерски ....

  • 002 Спиридон Девойкин 19.08.2021 19:59

    Яз, ако беех Гьошефф, шех а фанем и да ги окаушим сите дпютетища, направо целио НЕнароден Сбирток и сите менистери и прецеденти и шех а си станем един еноличен прецедалтел на целио Регьон, на Мутро-клепто-Стан! Те ше ми казват они,кой кого че учи, ааа ма ха!

  • 001 Anonimen 19.08.2021 19:04

    Този образ е толкови силно зависим, че непрекъснато извършва поразии и престъпления и не си дава реална сметка за това. Колкото по-бързо се премахне тази позиция и този човек, толкова по-малки щети и беди ще причини на държавата и обществото. Разследването му е гарантирано, дано и наказанието да е съответстващо

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби