Свързани новини

19.08.2021 11:38

Важно е да бъдат наказани виновните за полицейското насилие на протестите: Омбудсманът

Видян 1225 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Още миналата година бях сезирана със сигнали. Екип на омбудсмана извърши проверка. Беше установено, че има насилие, което е видно и от кадрите, които вече видяхме. Бяха посетени в „Пирогов” част от битите хора.  Изпратих сигнал до министъра на вътрешните работи да бъде извършена адекватна проверка”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” омбудсманът Диана Ковачева в отговор на въпрос дали някой е защитил правата на пострадалите по време на протестите от миналата година.


По думите й силовият министър официално е отговорил, че по случаите с полицейско насилие има образувани дисциплинарни производства и информацията е изпратена до прокуратурата.


„Получих информация, че действително е имало полицаи с боксове и заплашителни емблеми. Но няма данни какви са били тези хора. Емблемите не са част от полицейските униформи. Кадрите, които видяхме, са шокиращи. Държавата има позитивно задължение да разследва обективно и да установи кои са извършителите и да ги накаже”, категоричен е омбудсманът.


Според нея, на места, на които има протести, трябва да бъдат изпращани полицаи, които са подготвени. "Трябва да са хора, които да не си изпускат нервите, да не използват насилие и да не нараняват. Защото това, на което станахме свидетели е нечовешко отношение и изтезание към протестиращите". "Важно е да бъдат наказани извършителите, но е и важно посланието, че не толерираме насилие", заяви Ковачева.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак