Свързани новини

18.08.2021 21:03

Гешев се оказа в отпуск, най-вероятно няма да се яви и в правната комисия

Видян 1765 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Главният прокурор Иван Гешев най-вероятно няма да яви и пред комисията по правни и конституционни въпроси, където беше поканен по-рано днес да участва в "обсъждане, свързано с дейността на прокуратурата и разследващите органи по прилагането на закона във връзка с полицейско насилие и употреба на помощни средства от длъжностни лица срещу протестиращи граждани", предаде Дневник.


В писмото си до Гешев председателят на комисията Андрей Михайлов ("Има такъв народ") се позовава на чл. 24 от правилника на парламента, който предвижда най-малко веднъж на три месеца главният прокурор и председателите на Върховния касационен съд и Върховния административен съд да бъдат викани на обсъждане в правната комисия по теми, свързани с работата на ръководените от тях институции, включително да отговарят на въпроси. Заседанието е насрочено за 16.30 ч. на 19 август (четвъртък).


От прокуратурата казаха за "Дневник", че утре Иван Гешев е в отпуск и най-вероятно няма да се отзове на поканата. От държавното обвинение не можаха да уточнят докога главният прокурор няма да е на работа.


.


Още в понеделник Иван Гешев даде да се разбере, че няма намерение нито да бъде изслушван от депутатите по темата за полицейското насилие, нито да участва в обсъждания с аргумента, че с това ще наруши разделението на властите и ще накърни независимостта на прокуратурата. По-рано днес - със същия аргумент, той отказа поканата и на Временната комисия за подслушването и полицейското насилие по време на протестите миналата година.


 Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 изчегъртване и затвор 19.08.2021 09:28

    Този ВИП държавен служител непрекъснато се подиграва с конституцията и бълг.народ с фриволното си и самонадеяно арогантно поведение. Прескъпо струващият селяндур на високата позиция с неговите лукс прищевки е парадоксален и абсурден случай на самозабравил се човек, работещ за мафията, престъпниците, олигарсите и крадливия тандем ГЕРБ/ДПС на чело с техните шефове с ясното съзнание, че е безнаказан и последна инстанция. Възможно най-бързо трябва да се премахне позицията на Каскета с дипломата, която никой не я е виждал и да бъде разследван и съден за безобразията, които натвори против обществото и държавата!!!

  • 001 Учуден 19.08.2021 08:05

    Кой му разписва отпуска на Гешев?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

стрелец