Свързани новини

08.12.2010 17:52

Прокуратурата души кмета на Несебър за 2,5 млн.

Видян 1841 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пет нарушения на регламента на обществени поръчки на обща стойност 2,5 млн. лева нищи прокуратурата. И по петте отговаря кметът на Несебър Николай Димитров, разкрива в следващия си брой вестник Супер 19’.


Колегите са провели разследване, което показва удивителни разхищения на парите на данъкоплатците. Най-скандална е поръчката за надстройка на детска градина Яна Лъскова, за която от бюджета са извадени над 2 милиона лева. Парите били заложени в капиталовата програма на общината. Изпълнител на поръчката е фирма Мидия АД, която според запознати е близка до приятелския кръг на Димитров, носещ партизанското име Малките кметчета.


Помещението е с площ 1000 кв. м., което означава, че само за грубия строеж за отишли по 1000 евро на квадрат, при стандартна цена от 200 евро. Освен това постройката е незавършена. В сградата няма асансьор, който е предвиден по проект, както и ред други начертани в предварителния план подробности. Това прави още по-странна разсипията на пари.


Другият сигнал към прокуратурата е за асфалтиране на път между Приселци и Обзор. Кметът еднолично е възложил поръчката на фирма Обзор ЕООД с договор от 13 август 2009 година, а ремонтът е оценен на точно 198 541,25 лв. с ДДС. В община Несебър пристига и е платено по протокол за извършена дейност. Проверка обаче показва, че пътят не е пипнат. Положението остава такова и до момента – година и половина по-късно.


Третият сигнал е за изменение на устройствен план на общински имот в центъра на Несебър. Става въпрос за лъскава офис сграда в сърцето на курортния град. Там на своя глава Димитров е издал разрешение за строителство, което захапва общинска земя. Друг сигнал е за обявена открита процедура за избор на изпълнител за доставка на леки автомобили и автобуси на община Несебър. Купува се мерцедес S класа, при това дълга база, за 183 848 лв, каквито служебни коли в България имат само министрите. Тук странното е, че доставчик не е официалният вносител на марката.


Цялото разследване с всички подробности – утре в Супер 19’ по сергиите в цябата страна!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв