Свързани новини

30.11.2010 17:21

Ершов разкри рекордни злоупотреби в Петрол

Видян 3009 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Основателят на империята, която днес носи името Петрол холдинг - Денис Ершов, оповести сензационни данни, които обясняват защо е войната във фирмата.


Партньорът му, който в началото на общия им бизнес е имал само 1 % от него, при това поделен, е проиграл маса пари на борсата: “И името на този човек е господин Събев”. Александър Мелник, с когото Ершов държи 52,5% от Петрол холдинг, добави: “Един от главните поводи за този конфликт е, че вече няколко години господин Събев смята тази компания за своя лична собственост и ни смята за партньори само в случай, че мненията ни съвпадат. За всичко друго Събев се ръководи от своите желания и сегашната ситуация, когато акционери от компанията са отстранени, е доста показателна за това”.


“Всички фирми в структурата, включително и Петрол АД, сега изпитват дълбока криза на ликвидност. Активите на холдинга действително струваха 1 млрд. лв, а може би и повече, докато един любител на хазартните игри не си поигра с борсови спекулации”, разкри Ершов.


И добави, че Събев се е сдобил с допълнителни 8% от капитала на Петрол АД, които са му прехвърлени от представляващия дружеството Орлин Тодоров, без да има решение за прехвърлянето от страна на Управителния съвет на холдинга. Това показва как "незаконно се движат активи на холдинга лично в полза на господин Събев".


Освен това Ершов посочи, че не отговарят на истината твърденията, че през последните 5 месеца холдингът е увеличил два пъти продажбите си и дейността не страда от проблемите между акционерите.


“Бихме желали всички това да е истина, но за съжаление не е. Намалял е обемът на продажбите със 7% в сравнение с предходната година”, конкретизира основният акционер.


Според него “банки и държатели на облигации много трудно разбират, когато с техни пари се извършват реконструкции на стадиони за милиони и се осигуряват огромни бюджети за футболен клуб”, посочи Ершов.


По негова информация във футболния клуб Черноморец Петрол Холдинг АД е налял 15 млн. лв. само през миналата година.


По негови сметки “хазартни игри на борсата” на бизнесмена Събев (б.р. от карнобатското село Подвис) са “довели до загуба на близо 200 млн. евро”.


Ершов обясни, че пред останалите акционери тези спекулации са били обяснявани като “хеджиране”. “После се видя, че никакво хеджиране няма”, каза Ершов.


Той не спести също, че само един от получените хонорари в кръга на Събев е за 8 милиона лева. Получил го е юристът Стоян Кръстев авансово по спор с Лукойл, а впоследствие се оказало, че дело изобщо нямало. Т.е. рекордният не само за България хонорар е за нищо!!! Или може би не съвсем, като се има предвид протакането на юридическите казуси около спора за Петрол холдинг.


“Какъв натиск сме оказвали на Агенцията по вписванията, след като по закон тя трябва да регистрира промени в борд на фирма веднага, а ние чакаме да го стори вече близо 6 месеца”, коментира Ершов.


В отговор на друг въпрос Ершов добави, че в неговата антикризисна програма се предвижда дъщерното дружество на холдинга Нафтекс петрол да спре “абсурдния внос” и да мине на горива от Лукойл.


Човекът, дал старт в бизнеса на двама от топ 5 на най-богатите българи - Митко Събев и Петя Славова, които днес аха да му отнемат фирмата, не отрече пред медиите и подготвяна сделка за продажба на бензиностанции и петролни бази на холдинга на руската Газпромнефт.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева