Свързани новини

27.10.2010 10:21

Цакат 1,5 млн. за изгонване на Ершов?

Видян 2585 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 50 юристи били писали на премиера, че министър Попова натискала Агенцията по вписванията да действа по казуса Петрол. А пък имало решение на Варненския съд по делото.


Истината е различна. Но въпросните юристи и услужливи медии поспестиха важни факти.


Първо, на 13 октомври 2010 г. Софийският апелативен съд излиза с решение  за възобновяване на регистърното производство на новия борд на Петрол холдинг с изпълнителен директор Иван Кутевски. Второ, Агенцията го разглежда не моментално и на пожар, а със закъснение. И се очаква да се произнесе.


Трето, по казуса има две решения на Варненския съд. Онова, което юристите цитират, е за спиране на обнародването, а НЕ на вписването на борда. Което е почти едно и също, ама не съвсем, както те отлично знаят.


Още повече, преди цитираното решение, само ден по-рано, същият съдия Маринов е потвърдил решението на софийските си колеги да впише новия борд. С безапелационно основание – изпуснат е срокът за обжалване.


Какво е накарало съдията да обърне позицията си наопаки само за 24 часа? Ето това е доста интересно. За тези перипетии 19’ вече писа, а Супер 19’ направо бе спрян от продажба по сергиите на най-голямата варненска разпространителска фирма. Сигурно истината е неудобна за някого и предпочита да я преиначава по собствен модел. Дали пък, както казва вицепремиерът “се чува шум на пари”?


От простичко изнесените от нас факти излиза ясно и категорично, че Агенцията по вписванията е безукорна и не върши нищо друго, освен работата си. А назначената разследваща случая комисия е с шеф заместник-министър, близък до Станишевия правосъден министър Тачева. Тя пък бе трудоустроена за директор във фирма,  роднинска на боса на стария борд на Петрол.


Междувременно в магистратските среди упорито си проправя път нов слух. Някой бил цакал 1,5 млн., за да бъде изгонен от България мажоритарният собственик на компанията Денис Ершов. И така всяка съпротива срещу разиграващото се в момента източване на милиони от Петрол, за което алармираха работниците на фирмата, да бъде парирана.


Естествено, няма съмнение, че главният прокурор лесно ще намери кой е влязъл в контакт и е обещал услугите си по този казус, и ще накаже виновника, позорящ името на съдебната власт.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева