Африка е готова да работи с Русия като специален партньор, но руската подкрепа за стабилността на континента трябва да минава през стабилно решение за мир между Русия и Украйна

Свързани новини

28.07.2023 11:50

Подготвя се създаването на руска индустриална зона в района на Суецкия канал

Видян 1684 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия ще е готова до три-четири месеца да доставя зърно за Африка и да замени украинската пшеница, заяви руският президент Владимир Путин на форума "Русия-Африка" в Санкт Петербург.


Владимир Путин обяви готовност да осигури безвъзмездно между 25 и 50 хиляди тона за най-нуждаещите се африкански държави:


"Страната ни е в състояние да замести украинското зърно, както в търговско отношение, така и като безвъзмездна помощ за най-бедните страни в Африка. Още повече че тази година отново очакваме рекордна реколта."

Руският президент съобщи, че се подготвя създаването на руска индустриална зона в района на Суецкия канал в Египет, като още през тази година там трябва да започне изграждане на първите производствени мощности.

Африка е готова да работи с Русия като специален партньор, но руската подкрепа за стабилността на континента трябва да минава през стабилно решение за мир между Русия и Украйна, подчерта председателят на Африканския съюз Азали Асумани.

"Няма как да не отбележа, че бъдещето на това партньорство ще бъде застрашено, ако руско-украинската криза продължи. Затова трябва да намерим решение на тази криза, аз да се опитаме да спасим хилядите хора, които зависят от доставките на храни от двете страни."

В кулоарите на срещата в Санкт Петербург, руският президент посочи, че атаките на украинските въоръжени сили са зачестили през последните дни, особено по фронтовата линия в Запорожка област, но поясни, че Украйна не е постигнала успех в този район, а е дала много жертви.


Снимка: Александр Гальперин


Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще решавате изключително самостоятелно

Ще решавате изключително самостоятелно и независимо,