Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че планира да се справи с конкуренцията между Китай и неговия лидер Си Дзинпин "отговорно", докато разказваше за тричасовата им среща в понеделник вечерта в Бали, като подробно описа темите на "откритата и откровена" дискусия.

Свързани новини

14.11.2022 16:28

Ще се справя с конкуренцията с Китай и Си отговорно: Байдън

Видян 1744 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че планира да се справи с конкуренцията между Китай и неговия лидер Си Дзинпин "отговорно", докато разказваше за тричасовата им среща в понеделник вечерта в Бали, като подробно описа темите на "откритата и откровена" дискусия.

"Проведохме открит и откровен разговор за нашите намерения и приоритети. Беше ясно – той беше ясен и аз бях ясен, че ще защитаваме американските интереси и ценности, ще насърчаваме универсалните човешки права, ще отстояваме международния ред и ще работим в синхрон с нашите съюзници и партньори", каза Байдън пред репортери.


Той продължи: "Ще се състезаваме активно, но не търся конфликти. Ще управлявам отговорно конкуренцията му. "


Байдън заяви, че по време на разговорите е дал ясно да се разбере, че политиката на САЩ спрямо Тайван не се е променила, въпреки че преди разговорите четири пъти е заявил, че САЩ ще защитят Тайван с военна сила, ако Китай предприеме действия срещу самоуправляващия се остров.


"Дадох ясно да се разбере, че искаме да видим мирно разрешаване на проблемите между двата пролива, така че никога да не се стига до това", каза Байдън за евентуален конфликт около Тайван.


"Убеден съм, че той разбра точно какво казвам", казва Байдън за разговора за Тайван.


Президентът на САЩ заяви, че "не е необходимо да има нова Студена война" с Китай, като заяви, че конфликтът в съревнованието между двете световни сили може да бъде избегнат.


Байдън заяви пред репортери, че двамата лидери "са били откровени и ясни един на друг по всички въпроси" И добави: "Абсолютно вярвам, че не е необходимо да има нова Студена война. "


Американският президент също така заяви, че не смята, че има "непосредствен опит от страна на Китай да нахлуе в Тайван".


След встъпването си в длъжност Байдън неведнъж е заявявал, че САЩ са длъжни да защитят Тайван, ако Китай се опита да нахлуе. Но на пресконференцията в понеделник Байдън заяви пред репортери, че е "дал ясно да се разбере" на Си, че "политиката ни по отношение на Тайван изобщо не се е променила". Това е точно същата позиция, която сме имали.



 Снимка: (Kevin Lamarque/Reuters)



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 15.11.2022 09:18

    Ще се справиш, ама друг път. Китайчетата се скъсват да учат природни науки,американците и европейците са дебели и тъпи. Китай има научни патенти в пъти повече от щатите и Европа. Китай за 30г скочиха от 14в в 22в., вие (и ние) обратното.Китай има перфектна инфраструктура до най-забутаното селце, вие сте с дупки по пътищата. В Китай престъпността се наказва, при вас е добродетел.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които