Двамата се усмихнаха пред камерите и Си - чрез преводач - каза: "Радвам се да ви видя. "

Свързани новини

14.11.2022 11:49

Първото ръкостискане на Байдън и Си като лидери

Видян 1208 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на САЩ Джо Байдън и китайският лидер Си Дзинпин си стиснаха ръцете за първи път като лидери по време на първата си лична среща, откакто Байдън встъпи в длъжност преди близо две години.

Срещайки се в кулоарите на срещата на върха на лидерите на Г-20 в Бали, Индонезия, двамата лидери се поздравиха с твърдо и продължително ръкостискане, като и двамата се усмихваха, застанали пред редица от знамена на САЩ и Китай.

Двамата се усмихнаха пред камерите и Си - чрез преводач - каза: "Радвам се да ви видя. "


"Поемам ангажимент да поддържам отворени линиите за комуникация между вас и мен лично, но и между нашите правителства, защото нашите две страни имат толкова много неща, с които имаме възможност да се справим", каза Байдън при откриването на срещата.


"Като лидери на нашите две държави, където споделяме отговорността да покажем, че Китай и САЩ могат да управляват различията си, да предотвратим превръщането на конкуренцията в нещо близко до конфликт и да намерим начини да работим заедно по спешни глобални въпроси, които изискват нашето взаимно сътрудничество. "


Отношенията между двете сили се влошиха през последните 21 месеца, по-специално по отношение на Тайван и войната между Русия и Украйна.


Вашингтон безуспешно се опитва да накара Пекин да се присъедини към Запада в кампанията за санкции срещу Русия, вместо да запази неутралитет по отношение на кризата в Украйна, докато Китай се опитва да покаже ясно нетърпимостта си към действията на САЩ, които според него подкопават суверенитета му над Тайван.


През август Китай прекъсна военните и климатичните си връзки със САЩ, след като председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси не се съобрази с предупрежденията на правителството на Си и направи спорно посещение в Тайпе, което може да окуражи сеператистите на самоуправляващия се остров.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на