След кратко разследване здравна група в Пенсилвания прекрати трудовите правоотношения с лекар, за когото се твърди, че е предписал ивермектин за лечение на Covid-19.

Свързани новини

06.02.2022 09:22

Уволниха лекар, предписвал Ивермектин за Covid

Видян 1871 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лекар от Пенсилвания, обвинен в предписване на ивермектин и хидроксихлороквин за лечение на Covid-19 - две лекарства, които регулаторните органи определиха като не безопасни за лечение на болестта, е бил уволнен тази седмица, съобщи регионална здравна система, предаде nytimes.com.




Лекарката Едит Бер, която е работила за Tower Health, е обвинена, че е изписвала рецепти за лекарствата, които не са одобрени за профилактика или лечение на Covid, съобщиха от компанията. Здравната система съобщи, че е научила за обвиненията срещу д-р Бер.


 


"Разследвахме въпроса и в резултат на това трудовото правоотношение на д-р Бер с Tower Health Medical Group беше прекратено незабавно", се казва в изявление на здравната система от петък.




В петък д-р Бер не беше открит за коментар. Новината за уволнението ѝ беше съобщена от PennLive. com в четвъртък.


 


Tower Health е регионална здравна система, базирана в Пенсилвания, която се състои от няколко болници, включително Phoenixville Hospital, на около 30 мили северозападно от Филаделфия, и Pottstown Hospital.


 


Според Държавния департамент на Пенсилвания тя е лицензирана като лекар и хирург. От Tower Health заявяват, че д-р Бер не е спазил изискванията за предписване на лекарства за "нелекарствени" цели, включително да се консултира с историята на заболяването на пациентите.


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 06.02.2022 15:07

    Какво ли значи "не безопасно"?Има ли починал от ивермектина?Ами другото вещество,което пламенно беше възхвалявано от т.н. НОЩ и щяхме да произвеждаме за други страни?Да не говорим за изцепките на Тръмп с белината.Така и не разбрахме забранено ли е да се използва в хуманната медицина или просто не е одобрено.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци