Свързани новини

23.03.2021 13:18

Уво за шефа на РЗИ: ЕМА не одобри Ивермектин за К19, след отхвърлянето и от нашата ИАЛ

Видян 8963 пъти | Коментари 4
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) не препоръчва използването на антипаразитния препарат Ивермектин на Кирил Домусчиев за профилактика или лечение на Covid-19 извън контролирани клинични изпитвания. Заключението на европейския регулатор е на базата на преглед на най-новите публикувани доказателства от лабораторни изследвания, проучвания, клинични изпитвания и мета-анализи. Това става след забраната и от българската Изпълнителна агенция по лекарствата.
Скандално е на този фон рекламирането на препарата и то в придворния 24 часа от шефа на столичната РЗИ Данчо Пенчев. И трябва за втори път да бъде уволнен, след като го полуосвободиха след първото отстраняване с гръм и трясък. Същият е и човекът, според когото при 16% заетост на леглата в болниците, нямало място. След като 19 минути написа очевидната „неточност”, изведнъж се намериха нови 8000 легла и се оказа, че нямало проблем. Но да се върнем на лекарството за животни...

Според ЕМА са необходими по-нататъшни добре проектирани, рандомизирани проучвания, за да се направят изводи дали продуктът е ефективен и безопасен при профилактиката и лечението на Covid-19, предаде Медиапул.

Агенцията припомня, че лабораторни проучвания установиха, че ивермектинът може да блокира репликацията на SARS-CoV-2 (вирусът, който причинява Covid-19), но при много по-високи концентрации на активното вещество от тези, които се постигат с разрешените понастоящем дози.

Резултатите от клиничните проучвания са различни, като някои проучвания не показват полза, а други отчитат потенциална полза. Повечето проучвания, прегледани от ЕМА, са малки и имат допълнителни ограничения, включително различни режими на дозиране и употреба на съпътстващи лекарства. Ето защо EMA заключи, че наличните понастоящем доказателства не са достатъчни в


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 23.03.2021 18:25

    Пламен Пасков #НароднаМедия #АнтиСМРАД #ЗдравРазум Ваксинози и без/отговорности https://www.youtube.com/watch?v=FUJ-NbC0NPY #НароднаМедия #АнтиСМРАД #ЗдравРазум Странни документи на НЗОК, Астра Зенека, Пфайзер, Алберт Бурла, колегата https://www.youtube.com/watch?v=LJR1B5VpOVs Проф. Иван Чалъков с призив към властта и медиите: "Спрете да плашите хората!" https://www.youtube.com/watch?v=AnuUMlnz-_M

  • 003 страшната реалност 23.03.2021 10:53

    Така действа бялата мафия, нашите отрови са добри, а другите лоши!!! Само да си отговорим защо толкова десетилетия няма лекарство за излекуване от рак или СПИН, но непрекъснато бълват все по-скъпи илачи за тяхното поддържащо лечение, които пък вредят на други органи и показатели. Просто им трябват сериозно болни хора за да пласират скъпата си продукция и да множат милиардите си.

  • 002 Anonimen 23.03.2021 08:42

    как ще го препноръчат тези ЛГБТ помияри и пачаври? Ивермектинът има два големи недостатъка - евтин е и върши работа. А това на фармацевтичните фашисти и сополи не им харесва. Фашистите трябва да се избиват, иначе ще ни унищожат, те са като паразити - нищо не създават, само лапат.

  • 001 Anonimen 22.03.2021 23:31

    ама как ще го препоръча, тя иска да ни мори с експерименталните ваксини, вече измират българи, боцнати както с аз, така и с РНК, идиоти, спрете ваксинацията с тези отрови! Вие сте убийци!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец