Свързани новини

18.01.2022 15:42

Заради Ivermectin на Домусчиеви съдят US-затвор

Видян 4930 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Четирима осъдени от затвора в Арканзас заведоха дело срещу институцията и нейния лекар, тъй като без знанието им е предписан Ивермектин за лечение на Covid-19 като форма на „медицински експерименти“, въпреки че американските здравни служби предупреждават, че антипаразитното лекарство не трябва да се използва за тази цел, предаде авторитетният theguardian.com.

Припомняме, че медикаментът, произвеждан от братя Домусчиеви вече беше отхвърлен категорично от американските здравни власти, като FDA написа специално и изключително остро възвание, че американците не са животни, за да се лекуват с препарата, цитирано от най-влиятелния в страната Вашингтон Пост.

Главата на Американския съюз за граждански свободи в Арканзас заведе дело от името на мъжете миналата седмица срещу затвора на окръг Вашингтон, шерифа на окръг Вашингтон Тим Хелдър и лекаря в затвора д-р Робърт Карас. Миналия август Хелдър разкри, че лекарството е било предписано на пациенти с Covid-19.

„Делото обвинява ответниците за прилагане на Ивермектин на лишени от свобода лица без предварително информирано съгласие относно естеството, съдържанието или потенциалните странични ефекти на лекарството“, се казва в изявление на ACLU миналата седмица.

Гари Съливан, правен директор на ACLU в Арканзас, осъди действията на Хелдър, казвайки: „Никой – включително лишените от свобода – не трябва да бъде измамен и подложен на медицински експерименти. Шериф Хелдър носи отговорност да осигури храна, подслон и безопасни, подходящи грижи на лишените от свобода.

„Ищците са погълнали невероятно високи дози от лекарство, за което надеждни медицински специалисти, FDA и Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), всички са съгласни, че не е ефективно лечение срещу Covid-19 и че ако се дава в големи дози е опасно за хората“, се казва в делото.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

стрелец