Свързани новини

02.10.2021 07:22

Лозан Панов е готов да се кандидатира за президент, ДБ ще го подкрепи

Видян 4854 пъти | Коментари 15
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов най-вероятно ще бъде издигнат за президент от инициативен комитет в следващите няколко дни и ще бъде подкрепен впоследствие от “Демократична България“, научи Mediapool от няколко свои източника.

Иницитивата за издигане на кандидатурата на съдия Панов идва от “Правосъдие за всеки“. Членове на "Демократична България" няма да влизат в Инициативния комитет, нито там ще има хора от други партии.

Мандатът на Панов като председател на ВКС приключва на 10 февруари. За да участва в изборите, той трябва да подаде оставка пред Висшия съдебен съвет още другата седмица. Рискът е дали ВСС ще приеме оставката навреме, за да може той да се регистрира в ЦИК.

Сроковете за Панов са изключително сгъстени и кандидатурата му лесно може да бъде саботирана. Заседанието на Пленума на ВСС е на 7 октомври. Указът на Радев трябва да бъде издаден незабовно, за да излезе в Държавен вестник, Крайният срок за регистрацията на кандидатите изтича на 12-ти.

Първата среща на комитета за издигането на кандидатурата на председателя на ВКС ще бъде в събота. Регистрацията на Инициативния комитет трябва да се случи до 4 октомври.

През последните седем години Панов бе сред основните критици на статуквото в



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 010 Anonimen 02.10.2021 18:27

    001 ИТН НЕ Е ИДИОТСКА ШАЙКА!!Употребата на подобна квалификация доказва,че си потомствено БКП мекере!

  • 009 Anonimen 02.10.2021 18:11

    Защо пишете глупости? По-добър президент от Румен Радев не сме имали. Президентът трябва да обединява здравите сили срещу корупцията.

  • 008 Anonimen 02.10.2021 17:25

    005, от къде толкова гняв и злоба, не сте ли точно Вие манипулирания? Защо чуждото мнение толкова Ви вбесява? Разпродаде се държавата, предаде се народа, който чезне от глад и болести, това Вас не ви ли притеснява? Всичко е дадено на концесия за без пари и за цял човешки живот, одобрявате ли го? Затвориха се блокове на АЕЦ и не се допусна строеж на нова, а сега тока е прескъп и спекуланти престъпници печелят десетки милиони от всяка сделка на борсата, управляват ни мафия и масони, които не искат промяна, а всичко да продължи но с нови играчи, това ли Ви харесва неуважаеми 005?!

  • 007 Anonimen 02.10.2021 13:52

    004,006 Сульовци и пулювци,натурални ,жълтопаветни,софииски селендури!Много добре знам знам значението на думата"ретрограден" и затова я ползвам!От страх ,злоба и простащина мозъчната ви дейност е блокирана и не може да произведе нищо смислено!!!!!!

  • 006 Anonimen 02.10.2021 13:07

    002, виждам, че използваш модерната дума "ретроградна" и съм сигурен, че не знаеш значението и, а я използваш за да покажеш "модерност", не чети сега в нета какво означава, никой няма да ти повярва, че знаеш значението и, ти си само един имитатор на човек !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и