Свързани новини

24.09.2021 12:12

Пробутват за ВКС кадър от Симеоново

Видян 5030 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Странното развитие в СГС на делото на Георги Чолаков, избор на Задкулисието за председател на ВАС,  спряган за нов шеф на ВКС , показва нагледно овладяването на съдебната система от Доган Inc, съобщава bird.bg.

Недвижим имот на хубаво място в столицата, закупен на странно ниска цена. Далеч неслучаен купувач. Перипетиите на ощетените собственици, опитали да потърсят правата си в съда. Мистериозно разпределение на делото в Софийски Градски Съд. И за капак – предизвестеният финал на делото. А именно, спечелено от ответника Георги Златев Чолаков, към онзи (а и към настоящия) момент – председател на Върховния Административен Съд.

Така с няколко думи може да се обобщи сагата, в която централно участие има един от любимците на статуквото в съдебната власт, избран от ВСС през 2017 с огромно, чугунено мнозинство за председател на ВАС Георги Чолаков. Същият ВСС, който две години по-късно натресе на обществото явлението Иван Гешев за главен прокурор. С всички произтичащи от това последствия. Същият ВСС, който през 2018 избра за председател на СГС, най-големия български съд, лице без българско гражданство. Същият СГС, който през 2019 „удобно“ решава делото на Чолаков. По правилния начин.

За странното „имотно“ дело на Георги Чолаков първи писаха от Капитал малко преди избора му, под заглавие „Бъг в системата“. Макар казуса да бе официално повдигнат във ВСС още преди избора на Чолаков, чугуненото мнозинство в Съвета, ведно с Инспектората към ВСС, успешно го похлупи и неглижира. Най-общо казано, през 2003 Чолаков закупува апартамент в столичен квартал на цена над три пъти по-нисĸа от пазарната оценĸа. Продавачи са двама съпрузи, които имат интерес да се освободят бързо от апартамента. Нещо повече, по време на адвокатската си практика Чолаков е работил в една кантора с един от съпрузите. Най-вероятно по този начин той разбира, че „на пазара“ има интересен имот – практически за без пари.

Нещата обаче се усложняват когато по-предишните собственици на апартамента се опитват да атакуват сделката като нищожна и сключена без правно основание. Очевидно апартамента е бил обременен с тежести, които обаче никак не възпрепятстват продажбата му на Чолаков. Предишните собственици, които са в напреднала възраст, завеждат гражданско дело пред Софийски Градски Съд през май 2016, когато вече се коментира кой е фаворитът на Георги Колев за следващ председател на ВАС. Именно след завеждането на делото започват и „чудесата“, както показа нашето разследване. Делото първоначално е разпределено на Божана Желязкова, съдия която принципно се ползва с добра репутация. Според протокола за случайно разпределение на делото, тя е избрана на случаен принцип измежду 20 други съдии. Внимателен преглед на делото обаче показва, че само 2 месеца по-късно по делото вече има друг съдия, Светослав Василев. Което е странно по няколко причини. Първо, съдия Василев работи в търговско отделение, а не в гражданско. Второ, липсва протокол за


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Кака Милка, професионлен любител френолог. 25.09.2021 07:48

    Без да е свързано със статията. Само се сетих нещо много важно.Ако искате да разберете един човек какъв е , просто се вгледайте по-внимателно в лицето му.Само му вижте физиономията. Никой не може да скрие истинската си същност. Лицето казва всичко за характера на човека.

  • 001 Anonimen 24.09.2021 13:07

    Как може хора, които е задължително да бъдат разследвани да раздават правосъдие? Май и в третия свят го няма, а ние сме ЕС държава, вярно малко смешна, но все пак...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и