Свързани новини

05.09.2021 09:39

П. Илиев ми донесе своята книга, в нея има 618 страници: Даниел Вълчев

Видян 5485 пъти | Коментари 14
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Основната функция на Народното събрание е да приема закони. Текущото такова ще е вероятно първото, което за два месеца няма да приеме нито един закон. Българското общество не можа да достигне едно ниво на солидарност. Всички сме сами по себе си и гледаме да постигнем целите си. Сърдим се един на друг, както и на държавата”. Това заяви в студиото на „Събуди се” декана на Юридическия факултет на СУ Даниел Вълчев.


Според него законите са нещата, които наистина интересуват хората.


„Партийните елите знаят, че хората не са лоялни в своя избор на партии и това е причина да разчитат на твърдите си ядра. Това налага едно говорене, което да задоволи именно този електорат”, добавя Вълчев.


„Това е нормално и го има в целия демократичен свят. Нашият балкански нрав обаче добавя една допълнителна окосменост на тази работа”, каза той.


„Аз не вижда разумна причина да няма правителство. Има възможности за мнозинства във всякакви посоки. Дори и за организациите, които революционно влязоха в Народното събрание”, смята Вълчев.


Запитан за евентуалната нова партия на министрите Петков и Василев, Вълчев изрази мнение, че икономическият Кирил Петков не е „десен човек”.


Той коментира и темата около Петър Илиев и обвиненията срещу него.


„Аз не го познавам много, защото той не е в моята катедра. Той винаги е с много високи оценки сред мнението на студентите. Говорих с него и той ми донесе своята книга. В нея има 618 страници”, обясни Вълчев. Припомняме, че в началото на седмицата юридическата фейсбук общност "Правна лудост" разкри, че проблемната монография, която е обект на проверка за плагиатство, вече има втора версия от 618 страници - с 80 страници по-тънка от първоначалната (издадената през 2015г. от "Нова звезда" е с обем от 698 страници) .


„Аз не съм криминалист. Софийският университет бе обвинен, че има някакво преписване и никой не е взел мерки от 2015г. Надявам всички разбраха, че това не е така. Към онзи момент никой не бе пуснал сигнал относно това. Веднага, когато такъв бе подаден нашата етична комисия се зае с него. Въпросът ще бъде изяснен”, каза Вълчев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 009 наддаването започна 05.09.2021 15:54

    Комисията на Даниел Вълчев очаква оферта от Слави Трифонов, за да прецени дали пък по-краткият вариант не е автентичния!

  • 008 Anonimen 05.09.2021 15:41

    006 Опорката с взетите дессетки милиони от ГЕРБ и ДПС отдавна вече не се тиражира.Не върши никаква работа! Измисли нещо друго ,ако можеш де

  • 007 Anonimen 05.09.2021 15:16

    Ало, изтрещелия жълтопаветен селендур,не си ли разбрал още че амортизирания дългуч ще ви го поднесе с 300?

  • 006 студио Х 05.09.2021 14:17

    Ало, заблудения №4, само ти ли си толкова облъчен, че да не си разбрал, че десетките милиони взети от амортизирания Дългуч са точно от ГЕРБ и ДПС? Хайде стига с цирковете на сценаристчетата на чалгаря!

  • 005 Anonimen 05.09.2021 13:41

    003 На къде по вече К. Петков да бъде омаскарен?Той е доказан лъжец!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес се съсредоточете върху личните си проекти и амбиции


Днес се съсредоточете върху личните си проекти и