Свързани новини

04.09.2021 17:00

Съкратената книга на Петър Илиев се представя като оригинала от 2015 г.

Видян 3429 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Интригата с двата варианта на книгата на Петър Илиев "Компетенцията на Народното събрание" става все по-голяма - преправеният й вариант усилено се представя като оригинален, установи "Дневник".

В началото на седмицата юридическата фейсбук общност "Правна лудост" разкри, че проблемната монография, която е обект на проверка за плагиатство, вече има втора версия от 618 страници - с 80 страници по-тънка от първоначалната (издадената през 2015г. от "Нова звезда" е с обем от 698 страници).

Съкратеният вариант е предаден и в Етичната комисия на Софийския университет, която се занимава от средата на август с казуса има ли съвпадения межу оригинала на книгата на Илиев и защитената през 2008 г. докторска дисертация на доц. д-р Наталия Киселова "Парламентарен контрол".

Комисията обаче разполага с екземпляри и от двата варианта (този от 698 и този от 618 страници), научи "Дневник" от свои източници.

Съдиятa пo aдминиcтpaтивнo пpaвo в София Bacил Πeтpoв също потвърди за оригинала от преди шест години, който е в по-големия обем и обяви публично, че той e изпpaтил нa Eтичнaтa ĸoмиcия личния си eĸзeмпляp от ĸнигaтa на Петър Илиев в oбeм от 697 cтpaници (разликата идва, че някои броят и последната празна страница, а на други - не).



Още една бройка от съкратения вариант в Националната библиотека

От Националната библиотека "Кирил и Методий" съобщиха за "Дневник", че издателството вече е предало в отдел "Депозит" два броя от книгата. Доскоро в библиотеката нямаше нито един екземпляр от нея, въпреки че има подобно законово изискване.

"Дневник" научи, че през 2016 г. на "Нова звезда" е съставен констативен протокол за липса на депозирани екземпляри от "Компетенцията на Народното събрание", но въпреки това книги не са получени.

На 13 август - няколко дни след началото на проверката срещу Илиев в Софийския университет, е



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 05.09.2021 10:02

    Унищожаването на българското образование започна точно от този НДСВ алчен играч Даниел Вълчев. Този продажник и слуга нищо градивно не е в състояние да направи, само разруха и обслужване срещу пачки, за това и е станал доцент, а утре и професор.....

  • 002 един хъш 05.09.2021 00:36

    Комисията на Даниел Вълчев очаква оферта от Слави Трифонов, за да прецени дали пък по-краткият вариант не е автентичния!

  • 001 В страната на измамниците 04.09.2021 23:22

    Не очаквайте нищо от декана на ЮФ в СУ! Още по-малко от етичната комисия в СУ! Деканът вече си има решение по случая. Според него: И на трето място, без да искам нищо лошо да кажа, трябва да се види дали текстът на колегата Киселова ИЗОБЩО Е АВТОРСКИ. ДАЛИ ТОВА СА ТОЧНО НЕЙНИТЕ МИСЛИ с ОРИГИНАЛНИ ТЕЗИ И АРГУМЕНТИ. Ако това се установи, ще може да се направи извод за това, което следва", казва Вълчев. Ясно е, че доцент Киселова е плагиатствала.Както пише Любен Кравелов: И лъжата има своя край, и маската се носи до време. Не можем и да си представим какви обвързаности, какви кръгове стоят зад едно адвокатче, за да се преиздаде една книга и да се напечата със стара дата, за да се заметат следите от преписването му.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се