Свързани новини

05.09.2021 09:39

П. Илиев ми донесе своята книга, в нея има 618 страници: Даниел Вълчев

Видян 5477 пъти | Коментари 14
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Основната функция на Народното събрание е да приема закони. Текущото такова ще е вероятно първото, което за два месеца няма да приеме нито един закон. Българското общество не можа да достигне едно ниво на солидарност. Всички сме сами по себе си и гледаме да постигнем целите си. Сърдим се един на друг, както и на държавата”. Това заяви в студиото на „Събуди се” декана на Юридическия факултет на СУ Даниел Вълчев.


Според него законите са нещата, които наистина интересуват хората.


„Партийните елите знаят, че хората не са лоялни в своя избор на партии и това е причина да разчитат на твърдите си ядра. Това налага едно говорене, което да задоволи именно този електорат”, добавя Вълчев.


„Това е нормално и го има в целия демократичен свят. Нашият балкански нрав обаче добавя една допълнителна окосменост на тази работа”, каза той.


„Аз не вижда разумна причина да няма правителство. Има възможности за мнозинства във всякакви посоки. Дори и за организациите, които революционно влязоха в Народното събрание”, смята Вълчев.


Запитан за евентуалната нова партия на министрите Петков и Василев, Вълчев изрази мнение, че икономическият Кирил Петков не е „десен човек”.


Той коментира и темата около Петър Илиев и обвиненията срещу него.


„Аз не го познавам много, защото той не е в моята катедра. Той винаги е с много високи оценки сред мнението на студентите. Говорих с него и той ми донесе своята книга. В нея има 618 страници”, обясни Вълчев. Припомняме, че в началото на седмицата юридическата фейсбук общност "Правна лудост" разкри, че проблемната монография, която е обект на проверка за плагиатство, вече има втора версия от 618 страници - с 80 страници по-тънка от първоначалната (издадената през 2015г. от "Нова звезда" е с обем от 698 страници) .


„Аз не съм криминалист. Софийският университет бе обвинен, че има някакво преписване и никой не е взел мерки от 2015г. Надявам всички разбраха, че това не е така. Към онзи момент никой не бе пуснал сигнал относно това. Веднага, когато такъв бе подаден нашата етична комисия се зае с него. Въпросът ще бъде изяснен”, каза Вълчев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 014 Anonimen 07.09.2021 09:14

    Благодарение на такива "професори" като този и на "доктори" като Барбадоса Софийския университет е след 1600-то място в класацията.

  • 013 Anonimen 05.09.2021 19:49

    012 Защо изказите на чалгарите са кратки? Защото е безсмислено да се анализират брътвежи от пусти слова ,като твоите,които по своята същност са откровени глупости,от които лъха само злоба и простащина!За мен е важно с две-три изречения да те завра в 16 кучи задника, за да усетиш колко са тъпи и прости чалгарите!Мога да го направя и по сложния начин ,НО Е БЕЗМИСЛЕНО!

  • 012 Anonimen 05.09.2021 16:54

    Защо изказите на чалгарите са кратки колкото на герберугите и са идентични ? Отговорът е много прост, защото са тъпи колкото Тиквата и чалга-иструкторът Славун и са от едно котило - БКП /в сянка/, който от тъпотия взема, че сам прееба П.Илиев като каза, че бил АМБИЦИРАН за власт, има ли по-голямо самопризнание за истината от това на чалгаря ?

  • 011 той е независим и ще прави независима проверка 05.09.2021 16:10

    Данни от wikipedia Вицепремиерът и министър на образованието в периода август 2005 - юли 2009 г. проф. Даниел Вълчев става декан на Юридическия факултет (ЮФ) на Софийския университет през април 2019 . През 1997 г. Вълчев е вписан като член на надзорния съвет на "Филимко" АД, председателстван от ген. Любен Гоцев, който е външен министър (септември-декември 1990 г.) във второто правителство на убития през октомври 1996 г. премиер Андрей Луканов . Вълчев е известен с връзките с бившия министър на отбраната Димитър Луджев, който го назначава в ръководеното от него министерство, с банкера Емил Кюлев и други политици и крупни бизнесмени. В 36-ото Народно събрание Даниел Вълчев и свързана с него фирма са разследвани за корупция и участие в източване на държавно дружество. Бил е в ръководството на фирми като "Златни пясъци", ЗАД "Булстрад-живот", "Ривиера ИН" АД, "Сигма" ООД, "Ривиера мениджмънт" АД, "Албин Корпорейшън", "Росексимбанк", „Албин Корпорейшън“. В момента, по данни на "Дакси", Вълчев е съсобственик на адвокатско дружество "Плочева, Вълчев и съдружници" заедно с дъщерята на бившия управител на НЗОК и началник на инфекциозната клиника във ВМА д-р Камен Плочев - Милена Плочева. Управлява и фондацията "Мениджмънт, бизнес, администрация". Участва като съсобственик в "Дрийм Кетчър Студиос" ООД.

  • 010 В страната на измамниците 05.09.2021 15:55

    Не очаквайте нищо от декана на ЮФ в СУ! Още по-малко от етичната комисия в СУ! Деканът вече си има решение по случая. Според него: И на трето място, без да искам нищо лошо да кажа, трябва да се види дали текстът на колегата Киселова ИЗОБЩО Е АВТОРСКИ. ДАЛИ ТОВА СА ТОЧНО НЕЙНИТЕ МИСЛИ с ОРИГИНАЛНИ ТЕЗИ И АРГУМЕНТИ. Ако това се установи, ще може да се направи извод за това, което следва", казва Вълчев. Ясно е, че доцент Киселова е плагиатствала.Както пише Любен Кравелов: И лъжата има своя край, и маската се носи до време. Не можем и да си представим какви обвързаности, какви кръгове стоят зад едно адвокатче, за да се преиздаде една книга и да се напечата със стара дата, за да се заметат следите от преписването му.

  • 009 наддаването започна 05.09.2021 15:54

    Комисията на Даниел Вълчев очаква оферта от Слави Трифонов, за да прецени дали пък по-краткият вариант не е автентичния!

  • 008 Anonimen 05.09.2021 15:41

    006 Опорката с взетите дессетки милиони от ГЕРБ и ДПС отдавна вече не се тиражира.Не върши никаква работа! Измисли нещо друго ,ако можеш де

  • 007 Anonimen 05.09.2021 15:16

    Ало, изтрещелия жълтопаветен селендур,не си ли разбрал още че амортизирания дългуч ще ви го поднесе с 300?

  • 006 студио Х 05.09.2021 14:17

    Ало, заблудения №4, само ти ли си толкова облъчен, че да не си разбрал, че десетките милиони взети от амортизирания Дългуч са точно от ГЕРБ и ДПС? Хайде стига с цирковете на сценаристчетата на чалгаря!

  • 005 Anonimen 05.09.2021 13:41

    003 На къде по вече К. Петков да бъде омаскарен?Той е доказан лъжец!

  • 004 Anonimen 05.09.2021 13:05

    Защо толкова ви е страх от П.Илиев,герберастииски кратунари?

  • 003 Anonimen 05.09.2021 11:04

    Алооо декане тъп, да те попитам, колко ти "платиха" от ИТН да маскариш К.Петков, че не бил "десен", защото преди студиото "Събуди се" беше при Тошкото в "СтудиоХъ" на ИТН ? И как разбра Петков десен ли е или ляв, да не излезе, че е среден мама ти подла да еба !

  • 002 Anonimen 05.09.2021 10:47

    Този наистина е боклук, винаги е вземал страна за изгода, но в България има един неписан закон, ако някога бъдеш в министерство след това винаги ще бъдеш някъде шеф без значение колко си прост !

  • 001 царски боклук 05.09.2021 10:34

    Този царски боклук е вреден за бълг.образование, а той даже е сложен за декан на ЮФ на СУ!!! За пари и интереси не П.Илиев ще защитава, а всеки мафиот и проект на задкулисието.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.