Свързани новини

16.07.2021 13:17

И ревизираният кабинет на ИТН ще бъде направен без консултации

Видян 4726 пъти | Коментари 27
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ревизираният кабинет ще бъде представен съвсем скоро, заяви зам.-председателят на Има такъв народ Тошко Йорданов на първата пресконференция на партията. Ние се съобразихме с това, което се изписа срещу Николай Василев. На въпрос дали ще има хора на НДСВ в новия проектокабинет, Йорданов отговори, че няма да има в него такива хора. По думите му кабинетът в предишния вариант е оттеглен, защото ИМВ и Демократична България публично са заявили, че няма да подкрепят Има такъв народ при този състав на правителството.


"Консултации се правят, ако имаш коалиционни партньори, ние нямаме", обясни Тошко Йорданов.  По думите му за политики ще си говорят в парламента.


 "Естествено е, че ще има екоминистерство", заяви зам.-лидерът на ИТН. Досега е нямало защото са се колебаели кой да заеме поста, обясни Йорданов.


По думите му, когато президентът свика парламента е логично да има разговори с останалите политически сили, и отново от ИТН ще представят проект за кабинет. На въпрос къде ще бъде представен, Йорданов заяви, че когато му дойде времето ще разберат.


Ако не бъде подкрепен, по-логично е да има нови избори, заяви Йорданов. „Отговорността тук е на Демократична България и Изправи се! Мутри, вън! В парламента е мястото за разговаряне“, заяви той.


Не е задължително лидерът да бъде министър -председател, отбеляза Филип Станев.


 На въпрос защо на пресконференцията не присъства лидерът на ИТН Слави Трифонов, Йорданов заяви, че бил на работа в телевизията.



"Г-н Трифонов е на работа в момента. Работи в телевизия 7/8, каза Йорданов на въпрос къде е той и защо през 2013 г. е обещал да не влиза в политиката".


Иначе това обещание било  3 г. преди референдума, а без политическа партия нямало как да свършат работата по него. "Ако имаше как да го направим без партия, щяхме да го направим", каза Йорданов.


"Логично е да има разговори с останалите в парламента, доколкото разбрах президента ни свиква още в сряда, но ние тъй като поемаме отговорността за кабинета, ние отново ще представим нашия вариант, който ако бъде подкрепен, ще влезе, ако не - отиваме на трети избори. Тук отговорността е на другите партии", каза Йораднов.


По думите му има резерви към състава на служебния кабинет, защото според него вътре има хора на ДПС.


"Лъжа е, че главният прокурор може да бъде сменен сега, отговори на въпрос Тошко Йорданов по повод политиката на ИТН по въпроса.  Главният прокурор трябва да бъде избиран пряко от народа. Що се отнася до сегашния главен прокурор, трябва да се подхожда спрямо това, което може да се направи. Ако някой ви каже, че влизайки в парламента ще смени Гешев с друг – лъже", заяви още зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. Той добави, че на практика подобна рокада е невъзможна. "Това е дълъг процес, който върви през подмяна на състава на Висшия съдебен съвет. В момента законът е такъв, че това е невъзможно", посочи Йорданов.


По думите му "желязната хватка на Гешев върху прокуратурата" обаче може да бъде премахната, както "и прокуратурата може да бъде извадена от състава на съдебната власт". "Да, прокуратурата трябва да бъде променена, да, според нас трябва да бъде извадена от съдебната власт, Иван Гешев не се ползва с доверието на никого – освен може би с това на ДПС и ГЕРБ", подчерта Йорданов.


 



 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 027 Anonimen 18.07.2021 12:14

    много прекрасна Испания - там умориха най-много старци заедно с Италия, не бързай да обиждаш, ами кажи какви операции ти правиха.Там откриха короната ковид 19 в замразени проби още от 2019 година есента.Сигурно никак не е лесно да си емигрант, това е ясно, дано имаш светло бъдеще там или тук.

  • 026 Anonimen 18.07.2021 11:17

    Боже,Боже какви глупаци живеят в България ? Човекът е написал истината за здравеопазването в ЕС, че никъде никой не плаща от джоба си, достатъчно е да си покаже здравната карта и това е. Нали затова са здравните осигуровки за да те лекуват без да ти вземат пари допълнително. Сега разбирам защо България тегли назад, защото народът вярва на измамни политици, а не сънародниците си които са навън и които са преки свидетели на живота в развитите държави.

  • 025 Anonimen 18.07.2021 10:55

    Тошко, твоят доказал се крадец Николайчо трябваше да каже къде отиде разликата от 1 милиард от неговата продажба на БТК и следваща продажба. Защо никой от крадливите юпита не се върна на предишната си работа в Лондон, а се оказаха с твърде много незнайно от къде милиони и станаха мастити бизнесмени, съдържатели на офшорни сметки и фирми, хотели и цели комплекси по морето....ех Тошко, това ли ни предлагаш, да продължават да ни крадат, и като няма какво продажба на ББР и концесия на магистрали.....

  • 024 Anonimen 18.07.2021 10:15

    За 021 и 022 - държава-Испания, болница-Хоспитал Университарио де Хетафе ! Нищо не са ми набутали и нищо не крия просто е обидно да обяснявам на будали като вас истината, която овца никога не може да проумее ! Плащайте си за здраве по 4-5 пъти за едно нещо, това в държави с народ никога не може да се случи, получава се само в стадо от овце, и не се оплаквайте как живуркате, защото живеете така както сами си го изберете ! 021 сега разбра къде живея, но не ти стиска на тебе да се изнесеш от България, ако ти стискаше до сега да беше го направил, ти си един хленчещ пъзльо стой си в кошарата за овце където ти е местото, наведената ти глава се понадига само тук с изкази от "пасищата" на овцете !Не съм трол, просто се опитах да помогна като кажа как се грижат за хората тук на Запад и какво е здравеопазването, че не е търговия на здраве и смърт ! Имате проблем който не искате да решите, ще страдате тогава !

  • 023 Anonimen 17.07.2021 23:57

    на тошето му се пръска главЪтЪ от мисленье, вий го хулити, нидейти тъй, шъ земе да роди некоя велика мисла

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби

Един мистичен ден за вас

Един мистичен ден за вас, в който няма да сте наясно