Свързани новини

16.07.2021 13:17

И ревизираният кабинет на ИТН ще бъде направен без консултации

Видян 5015 пъти | Коментари 27
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ревизираният кабинет ще бъде представен съвсем скоро, заяви зам.-председателят на Има такъв народ Тошко Йорданов на първата пресконференция на партията. Ние се съобразихме с това, което се изписа срещу Николай Василев. На въпрос дали ще има хора на НДСВ в новия проектокабинет, Йорданов отговори, че няма да има в него такива хора. По думите му кабинетът в предишния вариант е оттеглен, защото ИМВ и Демократична България публично са заявили, че няма да подкрепят Има такъв народ при този състав на правителството.


"Консултации се правят, ако имаш коалиционни партньори, ние нямаме", обясни Тошко Йорданов.  По думите му за политики ще си говорят в парламента.


 "Естествено е, че ще има екоминистерство", заяви зам.-лидерът на ИТН. Досега е нямало защото са се колебаели кой да заеме поста, обясни Йорданов.


По думите му, когато президентът свика парламента е логично да има разговори с останалите политически сили, и отново от ИТН ще представят проект за кабинет. На въпрос къде ще бъде представен, Йорданов заяви, че когато му дойде времето ще разберат.


Ако не бъде подкрепен, по-логично е да има нови избори, заяви Йорданов. „Отговорността тук е на Демократична България и Изправи се! Мутри, вън! В парламента е мястото за разговаряне“, заяви той.


Не е задължително лидерът да бъде министър -председател, отбеляза Филип Станев.


 На въпрос защо на пресконференцията не присъства лидерът на ИТН Слави Трифонов, Йорданов заяви, че бил на работа в телевизията.



"Г-н Трифонов е на работа в момента. Работи в телевизия 7/8, каза Йорданов на въпрос къде е той и защо през 2013 г. е обещал да не влиза в политиката".


Иначе това обещание било  3 г. преди референдума, а без политическа партия нямало как да свършат работата по него. "Ако имаше как да го направим без партия, щяхме да го направим", каза Йорданов.


"Логично е да има разговори с останалите в парламента, доколкото разбрах президента ни свиква още в сряда, но ние тъй като поемаме отговорността за кабинета, ние отново ще представим нашия вариант, който ако бъде подкрепен, ще влезе, ако не - отиваме на трети избори. Тук отговорността е на другите партии", каза Йораднов.


По думите му има резерви към състава на служебния кабинет, защото според него вътре има хора на ДПС.


"Лъжа е, че главният прокурор може да бъде сменен сега, отговори на въпрос Тошко Йорданов по повод политиката на ИТН по въпроса.  Главният прокурор трябва да бъде избиран пряко от народа. Що се отнася до сегашния главен прокурор, трябва да се подхожда спрямо това, което може да се направи. Ако някой ви каже, че влизайки в парламента ще смени Гешев с друг – лъже", заяви още зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. Той добави, че на практика подобна рокада е невъзможна. "Това е дълъг процес, който върви през подмяна на състава на Висшия съдебен съвет. В момента законът е такъв, че това е невъзможно", посочи Йорданов.


По думите му "желязната хватка на Гешев върху прокуратурата" обаче може да бъде премахната, както "и прокуратурата може да бъде извадена от състава на съдебната власт". "Да, прокуратурата трябва да бъде променена, да, според нас трябва да бъде извадена от съдебната власт, Иван Гешев не се ползва с доверието на никого – освен може би с това на ДПС и ГЕРБ", подчерта Йорданов.


 



 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 022 Anonimen 17.07.2021 23:51

    018, най-вероятно са ти набутали стентове и пиеш статини с 95% намаление или си най-обикновен трол

  • 021 Anonimen 17.07.2021 23:07

    018, защо си криеш прекрасната държава, кажи и ние да се изнесем натам

  • 020 Anonimen 17.07.2021 22:52

    Dr. David Martin: There is no "Delta" Variant - "Novel" Coronavirus Known as COVID-19 Was Patented 2 Decades Ago

  • 019 Anonimen 17.07.2021 22:44

    The U.S. CDC released more data today in their Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS), a U.S. Government funded database, and now admit that they have received reports of nearly 12,000 deaths during a 7-month period since the COVID-19 shots were given emergency use authorization by the FDA last December. This includes 997 deaths among unborn children, which is separate from the 10,991 deaths recorded where the "patient" (the one getting the shot) died. There are now 551,172 adverse reactions recorded out of 463,457 cases, including 9,274 permanent disabilities, 59,403 emergency room visits, 30,781 hospitalizations, and 8,831 life threatening injuries.

  • 018 Anonimen 17.07.2021 20:55

    014-ти, става въпрос за държавни болници, може би не си разбрал ! Всеки човек има здравно осигуряване, това го плаща, толкова е тъпо за разбиране ! Вие в България също имате здравни осигуровки, но така са ви омотали главите, че си плащате всичко още един път което се равнява на осигурителна вноска може би в три пъти ! Повтарям здравеопазването на запад е безплатно в държавните клиники, никой нищо не плаща, само се регистрира със здравната си карта, а аз вече имам и БЯЛА такава здравна карта която важи за целият ЕС и като си дойда в България ще я пробвам да видя дали ще ме РЕКЕТИРАТ вашите търговци на смърт ? Всичко е много просто и честно спрямо народите, как не можеш да го разбереш, не се учудвам, че така ви рекетират след като не можете да проумеете истината, че здравните ви осигуровки стигат за всички болести ?????????

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,