Свързани новини

16.07.2021 13:17

И ревизираният кабинет на ИТН ще бъде направен без консултации

Видян 4739 пъти | Коментари 27
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ревизираният кабинет ще бъде представен съвсем скоро, заяви зам.-председателят на Има такъв народ Тошко Йорданов на първата пресконференция на партията. Ние се съобразихме с това, което се изписа срещу Николай Василев. На въпрос дали ще има хора на НДСВ в новия проектокабинет, Йорданов отговори, че няма да има в него такива хора. По думите му кабинетът в предишния вариант е оттеглен, защото ИМВ и Демократична България публично са заявили, че няма да подкрепят Има такъв народ при този състав на правителството.


"Консултации се правят, ако имаш коалиционни партньори, ние нямаме", обясни Тошко Йорданов.  По думите му за политики ще си говорят в парламента.


 "Естествено е, че ще има екоминистерство", заяви зам.-лидерът на ИТН. Досега е нямало защото са се колебаели кой да заеме поста, обясни Йорданов.


По думите му, когато президентът свика парламента е логично да има разговори с останалите политически сили, и отново от ИТН ще представят проект за кабинет. На въпрос къде ще бъде представен, Йорданов заяви, че когато му дойде времето ще разберат.


Ако не бъде подкрепен, по-логично е да има нови избори, заяви Йорданов. „Отговорността тук е на Демократична България и Изправи се! Мутри, вън! В парламента е мястото за разговаряне“, заяви той.


Не е задължително лидерът да бъде министър -председател, отбеляза Филип Станев.


 На въпрос защо на пресконференцията не присъства лидерът на ИТН Слави Трифонов, Йорданов заяви, че бил на работа в телевизията.



"Г-н Трифонов е на работа в момента. Работи в телевизия 7/8, каза Йорданов на въпрос къде е той и защо през 2013 г. е обещал да не влиза в политиката".


Иначе това обещание било  3 г. преди референдума, а без политическа партия нямало как да свършат работата по него. "Ако имаше как да го направим без партия, щяхме да го направим", каза Йорданов.


"Логично е да има разговори с останалите в парламента, доколкото разбрах президента ни свиква още в сряда, но ние тъй като поемаме отговорността за кабинета, ние отново ще представим нашия вариант, който ако бъде подкрепен, ще влезе, ако не - отиваме на трети избори. Тук отговорността е на другите партии", каза Йораднов.


По думите му има резерви към състава на служебния кабинет, защото според него вътре има хора на ДПС.


"Лъжа е, че главният прокурор може да бъде сменен сега, отговори на въпрос Тошко Йорданов по повод политиката на ИТН по въпроса.  Главният прокурор трябва да бъде избиран пряко от народа. Що се отнася до сегашния главен прокурор, трябва да се подхожда спрямо това, което може да се направи. Ако някой ви каже, че влизайки в парламента ще смени Гешев с друг – лъже", заяви още зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. Той добави, че на практика подобна рокада е невъзможна. "Това е дълъг процес, който върви през подмяна на състава на Висшия съдебен съвет. В момента законът е такъв, че това е невъзможно", посочи Йорданов.


По думите му "желязната хватка на Гешев върху прокуратурата" обаче може да бъде премахната, както "и прокуратурата може да бъде извадена от състава на съдебната власт". "Да, прокуратурата трябва да бъде променена, да, според нас трябва да бъде извадена от съдебната власт, Иван Гешев не се ползва с доверието на никого – освен може би с това на ДПС и ГЕРБ", подчерта Йорданов.


 



 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 027 Anonimen 18.07.2021 12:14

    много прекрасна Испания - там умориха най-много старци заедно с Италия, не бързай да обиждаш, ами кажи какви операции ти правиха.Там откриха короната ковид 19 в замразени проби още от 2019 година есента.Сигурно никак не е лесно да си емигрант, това е ясно, дано имаш светло бъдеще там или тук.

  • 026 Anonimen 18.07.2021 11:17

    Боже,Боже какви глупаци живеят в България ? Човекът е написал истината за здравеопазването в ЕС, че никъде никой не плаща от джоба си, достатъчно е да си покаже здравната карта и това е. Нали затова са здравните осигуровки за да те лекуват без да ти вземат пари допълнително. Сега разбирам защо България тегли назад, защото народът вярва на измамни политици, а не сънародниците си които са навън и които са преки свидетели на живота в развитите държави.

  • 025 Anonimen 18.07.2021 10:55

    Тошко, твоят доказал се крадец Николайчо трябваше да каже къде отиде разликата от 1 милиард от неговата продажба на БТК и следваща продажба. Защо никой от крадливите юпита не се върна на предишната си работа в Лондон, а се оказаха с твърде много незнайно от къде милиони и станаха мастити бизнесмени, съдържатели на офшорни сметки и фирми, хотели и цели комплекси по морето....ех Тошко, това ли ни предлагаш, да продължават да ни крадат, и като няма какво продажба на ББР и концесия на магистрали.....

  • 024 Anonimen 18.07.2021 10:15

    За 021 и 022 - държава-Испания, болница-Хоспитал Университарио де Хетафе ! Нищо не са ми набутали и нищо не крия просто е обидно да обяснявам на будали като вас истината, която овца никога не може да проумее ! Плащайте си за здраве по 4-5 пъти за едно нещо, това в държави с народ никога не може да се случи, получава се само в стадо от овце, и не се оплаквайте как живуркате, защото живеете така както сами си го изберете ! 021 сега разбра къде живея, но не ти стиска на тебе да се изнесеш от България, ако ти стискаше до сега да беше го направил, ти си един хленчещ пъзльо стой си в кошарата за овце където ти е местото, наведената ти глава се понадига само тук с изкази от "пасищата" на овцете !Не съм трол, просто се опитах да помогна като кажа как се грижат за хората тук на Запад и какво е здравеопазването, че не е търговия на здраве и смърт ! Имате проблем който не искате да решите, ще страдате тогава !

  • 023 Anonimen 17.07.2021 23:57

    на тошето му се пръска главЪтЪ от мисленье, вий го хулити, нидейти тъй, шъ земе да роди некоя велика мисла

  • 022 Anonimen 17.07.2021 23:51

    018, най-вероятно са ти набутали стентове и пиеш статини с 95% намаление или си най-обикновен трол

  • 021 Anonimen 17.07.2021 23:07

    018, защо си криеш прекрасната държава, кажи и ние да се изнесем натам

  • 020 Anonimen 17.07.2021 22:52

    Dr. David Martin: There is no "Delta" Variant - "Novel" Coronavirus Known as COVID-19 Was Patented 2 Decades Ago

  • 019 Anonimen 17.07.2021 22:44

    The U.S. CDC released more data today in their Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS), a U.S. Government funded database, and now admit that they have received reports of nearly 12,000 deaths during a 7-month period since the COVID-19 shots were given emergency use authorization by the FDA last December. This includes 997 deaths among unborn children, which is separate from the 10,991 deaths recorded where the "patient" (the one getting the shot) died. There are now 551,172 adverse reactions recorded out of 463,457 cases, including 9,274 permanent disabilities, 59,403 emergency room visits, 30,781 hospitalizations, and 8,831 life threatening injuries.

  • 018 Anonimen 17.07.2021 20:55

    014-ти, става въпрос за държавни болници, може би не си разбрал ! Всеки човек има здравно осигуряване, това го плаща, толкова е тъпо за разбиране ! Вие в България също имате здравни осигуровки, но така са ви омотали главите, че си плащате всичко още един път което се равнява на осигурителна вноска може би в три пъти ! Повтарям здравеопазването на запад е безплатно в държавните клиники, никой нищо не плаща, само се регистрира със здравната си карта, а аз вече имам и БЯЛА такава здравна карта която важи за целият ЕС и като си дойда в България ще я пробвам да видя дали ще ме РЕКЕТИРАТ вашите търговци на смърт ? Всичко е много просто и честно спрямо народите, как не можеш да го разбереш, не се учудвам, че така ви рекетират след като не можете да проумеете истината, че здравните ви осигуровки стигат за всички болести ?????????

  • 017 Anonimen 17.07.2021 19:22

    Славче не е бил на протеста, играе срещу исканията на протеста и е време да го наредим до бай0ня...

  • 016 ППШ 41 17.07.2021 18:37

    Провинциална читалищна самодейност.

  • 015 Anonimen 17.07.2021 17:53

    Изборите са да се смени крадеца.

  • 014 Анон 17.07.2021 14:55

    013: Брате, радвам се, че си останал с готини впечатления и нищо не си платил, но те питам следното: Ако ти не си платил, кой е платил? Държавата? Тя откъде взима пари, за да ти плати разноските? От данъци. За да може ти да ползваш безплатно болница, трябва някой друг да я плати. Аз предпочитам сам да решавам своите проблеми, вместо за проблемите ми да плащат други хора. Това е разликата.

  • 013 Anonimen 17.07.2021 14:40

    До 009, човек аз живея вече 21 г. на Запад, имам две оперативни интервенции без да платя нищо,за престоя ми в болницата нищо не съм шплатил, за лекарствата които са ми дали в болницата ниши не съм платил, всичко само минава с показване на здравната ми карта, вече съм пенсионер и лекарствата ми са с 95 % намаление, както казах за безработни са безплатни, платените здравни осигуровки са за това да те лекуват без да ти вземат пари никъде, абе какви хора сте вие в България не вярвате на истините, вярвате на измамници, крадци и бандити за които гласувате ? На това здравеопазване щом казваш, че е социалистическо ами плащайте си всичко и не мрънкайте в каква кочина живеете и колко пари получавате, затова сте най-бедни и с най-мизерно мислене, Тиквата ви обира 12 г. по капиталистически тогава и е прав, защото стадо лесно се манипулира и управлява ! Нека да ви скубят със здравно осигуряване и да си плащате като попове за прегледи, изследвания и каквото се сетите още !

  • 012 Anonimen 17.07.2021 13:53

    Народът го е казал - цигулар къща не хране, а ние очакваме от един недипломиран цигулар да оправи държавата. А ако съм сериозен - толкова комплексарщина и надувки не съм виждал дори от Борисов. Да не говорим за отношението към журналистите, които не са дошли при Тошко (Слави въобще не катадиктиса да се яви) за да си правят кефа, а за да информират зрителите, слушателите и читателите си - т.е. всички нас.

  • 011 Anonimen 17.07.2021 13:35

    Надявам се повече хора да са стигнали до изводите на 008 за чалгаря. Аз от 20г не му гледам тъпотиите по зомбивизора и никога не бих гласувал за него...

  • 010 Анон 17.07.2021 13:31

    Ще напиша и един към 007. Не следя СтудиоХъ. От една страна, СтудиоХъ е медийно предаване. Не е подиум за политики (каквото е Народното събрание). От друга страна, "малко им остана" по какъв начин интерпретираш като "веднага, щом вземем изборите, ще махнем Гешев"? Питам, защото служебното правителство откри, че не може ЕЙ ТАКА да се махне Гешев, след като ВСС трябва да го гласува, а няма да го направи. За мен "малко им остава" е намек, че ще се работи по въпроса - както бе обяснено в пресконференцията. Ще се работи, за да се отслаби власста на Гешев, преди да може той да бъде отстранен. Не знам кое е спорното в тия думи.

  • 009 Анон 17.07.2021 13:26

    Как така безплатно здравеопазване, кой ще го плаща, хах! Вижте: които вярвате, че може да имаме безплатно здравно, безплатно образование и други безплатни неща - това са леви политики. ИТН очевидно не желае да изповядва лява идеология, така че такова не следва да се очаква от тях. С други думи - не знам защо гласувате за ИТН, щом искате нещо социалистическо като икономика.

  • 008 Anonimen 17.07.2021 13:04

    До 006, аз приятелю гласувах за ИТН, емигрант съм от 21 г. от времето на Костов, емигрирах защото не можех повече да търпя само обещания, а с такъв народ не си и помислях за реална ревволюция, затова се евакуирах и от 21 г. за първи път гласувах като повярвах на Трифонов, но до тук бях с вярването към партията му, той се е покрил като черковна мишка и говори за космос при невиждана беднотия, говори за детски градини, но не говори за "детски" с които майките да отглеждат децата си както е тук на Запад и не им са нужни детски градини, не чух нито веднъж да говори за безплатно здравеопазване както е тук на Запад щом си здравно осигурен, за лекарства безплатни на безработните, за лекарства намалени с 95 % на пенсионерите и т.н., "топлата вода" е открита, остава само да се копира и готово, Трифонов ми говори за университети и за езици, че аз като съм с два езика и един университет да не би да съм експерт, НИЩО НЕ СТАВА И ОТ ИТН, да си остане служебното правителство то показа и доказа знания и експерти !

  • 007 Anonimen 17.07.2021 12:51

    До 006, ами значи не си следял редовно СтудиоХъ, затова не си чул ! Не веднъж в това предаване Тошко заявяваше, че малко му остава, че след изборите няма да ги има нито Гешев, нито Тиквата със шайката му ! Тошко се заканваше много яко,но като не си следил редовно това предаване аз нямам спомен за датата, в главата ми са само заканите за премахването на престъпниците ! Любимият израз на Тошко беше "малко им остана" това какво ли ти говори ?

  • 006 Анон 17.07.2021 12:26

    До 005 Мой човек, кога точно са обещали от ИТН, че хей така ще махнат Гешев? Дали действително са обещали? Защото аз нямам спомен.

  • 005 Anonimen 17.07.2021 12:23

    " В момента законът е такъв, че това е невъзможно", посочи Йорданов." - абе вие като обещавахте не четохте ли закона, или така обещавахте, че днес да можете да си играете с думите по "хиляда" варианта и все да сте прави ?

  • 004 Anonimen 17.07.2021 11:12

    Тази пресконференция беше продиктувана от лицемерието ! Василев стана още по-жалък с неговото самоизтъкване, че той е най-можещият и най-знаещият типично за българин-кариерист ! Аз на Пеевски няма как да повярвам, но фактите наистина показват, че Василев няма как да уволни Пеевски защото той е бил при предишният министър секретар ! Изобщо тази пресконференция направи Василев още по-противен и показа как самохвалбите смачкват човешкият образ и го превръщат в маймунски ! ИТН за втори път се "дънят" така политика не се прави от домът пред компа / защото и за малоумните вече е ясно, че "парадът" се режисира от Трифонов, нещо което много напомня на маниерите и похватите на Тиквата и шайката му, той от джипката, Трифонов от стаята /защото още си мислят, че са в шоуто на 7/8-ми !Обещанията ви Тошко преди изборите съвсем по комунистически ги забравихте, сега ще те цитирам "Лъжа е, че главният прокурор може да бъде сменен сега...", а преди изборите сам казваше от студиото на 7/8, че малко им е останало на Тиквата и Гешев, днес вече се оказва, че не било малко, било дълъг процес, абе вие искате ли да махнете престъпниците от властта и да ги "окаушите"или НЕ, защото правосъдният министър Стоилов който повече познава законите от теб Тошко казва друго-"член 129, алинея 3 от конституцията, който гласи, че "при тежко нарушения или системно неизпълнение на служебните задължения, както и действия, които накърняват престижа на съдебната власт", магистратите могат да бъдат освободени от длъжност.", не ми се струва дълга тази процедура, май зависи от желанието има ли го или го няма ? Не чувам вече от студиоХъ за съд, присъди и затвор, повече чувам "конституция" от което съдя, че нямате вече желание за справедливост, не съм чул никога от вас за БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ както е в целият ЕС когато си с платени здравни осигуровки ? Тошко, така както вървят нещата това поколение няма да е живо за да види вашите обещания поизпълнени, а пък за нашето е сигурно, че няма да ни има ! Затова никога Бг-имигрантите няма да се върнат в България, защото за пореден път гласувахме за ВЕЛИКИ ОБЕЩАНИЯ, които няма да се изпълнят, а и защо да се връщаме като пенсиите ни няма да стигат само за лекарства в тази ОСКЪПЕНА държава ?

  • 003 Anonimen 16.07.2021 15:35

    Дачков никога не знае какво говори и затова беше изгонен от БТВ

  • 002 Тихомир Томов 16.07.2021 15:18

    Дачков е прав. Херо здравата ще се потруди в Българските национални лабиринти и накрая 100 % ще се провали !

  • 001 Anonimen 16.07.2021 14:40

    "Следващото правителство ще е на посолството на САЩ. Който очаква друго въобще няма понятие какво става." Явор Дачков

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на