Свързани новини

08.02.2021 18:00

Мутафчийски не ще ГЕРБ да го прави президент?

Видян 6672 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Добре осведомени източници от върховете споделиха с 19 минути разочарование, че въпреки цялото убеждаване генерал проф. д-р началникът на Военномедицинската академия и председател на Националния оперативен щаб срещу коронавируса Венцислав Мутафчийски е отклонил поканите и сондажите да се кандидатира от името на ГЕРБ на президентските избори.
Не е тайна, че за разлика от парламентарния на 4 април, управляващата партия изпитва притеснения за вота за държавен глава. Достатъчно е да се напомни провала на предишните президентски избори с кандидатурата на Цецка Цачева. Като тогава обществените настроения бяха в много по-малка степен негативни към генералската партия. Всъщност, загубата от Румен Радев е единствената от 2007 г. насам, от когато ГЕРБ участва в национален или европейски вот.
Явно поради неинформираност, шефът на НС Цвета Караянчева намекна от Кърджали, че кандидатът на ГЕРБ за президент ще е „много силна и авторитетна фигура и ще спечели изборите”. Според източниците от върховете тя е далеч от тесния кръг на премиера.
През последната година Мутафчийски получи ударна доза реклама на своята персона покрай пандемията и  Щаба и е едно от най-разпознаваемите лица у нас. Той е един от малкото хора, които биха имали шансове срещу Румен Радев. Но също така е и човек, който усети, както меда, така и жилото на медиите, покрай внезапната си слава и очевидно иска да остане там, където се чувства най-добре – в професията си.
В потвърждение на слуховете за кандърдисване на генерала от Военната болница може да послужи разкритието на лидера на АБВ Румен Петков, който заяви, че е видял шефа на НОЩ в ресторант, при това в компанията на ексминистъра на финансите Владислав Горанов. Той пък беше посочен от Цветан Цветанов, бивш втори в ГЕРБ и настоящ шеф на Републиканци за България, за човекът, който реди листите на управляващата партия и е най-близък до премиера.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 09.02.2021 15:23

    Петър Нанев си е изпълнил поръчките-много ясно.Отстранени са всички пречки по пътя на сегашния министър. Проф.Мутафчийски ще спечели много повече уважение като лекува болни хора,отколкото -ако се "погребе" в някой кабинет.Такъв умен човек трябва да се пази от политиката-той е постигнал върхове в професията си и не му е нужно да компенсира нещо с разни постове.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл