Свързани новини

29.10.2020 16:24

ЕС купува 100 млн. бързи теста и още 3 ваксини: Урсула

Видян 2452 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви в навечерието на срещата на държавните и правителствените ръководители от ЕС, че Съюзът закупува 100 милиона бързи ковид19 теста . Това става въпреки доказаната им неточност. Освен това, тя заяви, че е пред приключване на преговори за закупуване за цялото население на ЕС – близо 500 млн.души, на още 3 антивирусни ваксини , които са на предварителен етап на подготовка. Така предплатените от нашите пари препарати стават общо 9, като евентуално преди Коледа ще бъде регистриран, а най-рано в началото на следващата година – вече се говори не за януари, а за март, ще започне да се извършва ваксинация с пилотния на Астра Зенека.


Припомняме, че той трябваше да е готов до 3 ноември според обещанията на фирмата, която получи авансово над 300 млн. евро от ЕС. При заявка за 5 млрд. ваксини, се очаква едва от 100 млн. до 150 млн. европейци според проучванията в отделните държави, да изявят желание да се ваксинират. В същото време обаче, евробюрокрацията прави всичко възможно да изхарчи отделените 16 млрд.евро за извънредни харчове, свързани с пандемията. Всеки може да се досети какво означава това и дали не става въпрос за корупция.


Напомняме, че Урсула фон дер Лайен не можа да завърши през дългогодишното си министерстване в Германия един проект за ремонт на кораб, но пък за това време бюджетът по проекта нарасна от 3 на 100 млн. евро, както 19 минути писа преди да бъде избрана за премиер на Европа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете